Postán felveszik a 300 grammos levelet is ajánlott nélkül?
Fontos, mert mert csak a sima levél ârát kértem el.
Egy bubis közepes szabvány boríték.
1-es, bocs, de muszáj, hogy kijavítsalak (egyszer már megtettem) mert még mindig félretájékoztatsz), nem 2,5 cm, hanem csak 2,4 cm!
Kérdező: nem csak a súlyától függ, hogy egy levelet hogy adhatsz fel, hanem a mérethatároktól is, amit itt tudsz megnézni:
FONTOS! amennyiben sima levélként adod fel a levelet, NEM GARANTÁLT A CÉLBAÉRKEZÉSE!! Ha ajánlott levél elveszne, akkor:
1 - be tudod bizonyítani, hogy feladtad, nem Te vagy a hibás
2.- ha a posta hibájából eltűnik, akkor van kártérítés.
3.- az ajánlott levelet át kell venni, tehát a vevő sem tudja letagadni, hogy megkapta. (sima levélnél mondhatja, hogy meg sem kapta.
Amennyiben eladtál valamit és értékes, javaslom, hogy mindig ajánlottan add fel!
U.i: nem a posta dolgozója vagyok, de túl vagyok 1800 eladáson és csak 1x tűnt el cuccom :-)
Ha a vastagsága több, mint 2,4 cm, akkor nem fogják felvenni levélként, csak csomagként.
Próbáld meg a vevővel megbeszélni, hogy csomagautomatába küldöd - az vmivel olcsóbb, mint a normál csmag.
#5, tudom, hogy nem sok, de a postán van egy szabvány keret: ha azon átmegy, ajánlott, ha nem, csomag. 1 mm akár 1.000 ft pluszt is jelenthet a feladónak - csak ezért javítottam, nem kötözködésképp :-)
Nekem egyszer 501 gr volt egy levelem, s 1 gr miatt majd 300 ft-ot ugrott a postaköltség - amit persze nem tudtam már elkérni a vevőtől, azaz buktam.
Hát gyerekek becsomagolom aztán lemérem. Én mindig bukok ezen a postán, mint amit előre kiszámolok.
Egy nagyobb csomagnal azért fizettem 1500 Ft-al többet, mert a hülye postás, értéket írt rá, az meg ugye plusz pénz.
"nem fogják felvenni levélként, csak csomagként. "
Ez se igaz így.
Szóval: levél 2 (!) kg súlyhatárig ÉS a mérethatárok
Ha a mérethatárba nem fér bele, AJÁNLOTTAN fogják bevenni és nembiztos, hogy kiviszik, lehet, csak értesítőt hagynak.
"nembiztos, hogy kiviszik, lehet, csak értesítőt hagynak."
Biztos, hogy NEM viszik ki. Ez a "majd meglátjuk" nem működik. Nagyon egyszerű a protokoll: ha házhoz címzed, de kilóg a méretből, akkor csomag. Csak akkor mehet ajánlott levélként, ha konkrétan postán maradóra van címezve. Mindez csak belföldre feladottakra érvényes, illetve a külföldről érkezők kézbesítése kivétel ez alól. Ezt csak a további kötekedést elkerülendő mondom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!