Mennyi az ATM- nél egyszerre felvehető pénzösszeg nagysága?
A kártyád limitjétől függ. És persze, hogy van-e az ATM-ben elég pénz. A bankoknál lévőben szokott lenni.
Magyarországi kártyánál a max.limit 10 millió forint (nem hiszem,hogy ilyen kártyád van.)
Én ezt most úgy értem, hogy pl van a számlámon 5 millió forint, és ha akarom akkor ATM- nél felvetem egyszerre mindet?
Vagy csak pl 100000 ft-ot??
Az otp-nél a napi limit 100 ezer kp.,a kártyával történő vásárlás 1 milla.
És nem "állítható" !
Ez normál kártyára vonatkozik !!!
Lehet,van más kártya is,de én nem ismerem.
Nem vehetsz fel egyszerre ekkora összeget ATM-ből. Van az automatának is megszabva limit. Pl. Erste automata max 200 ezret ad ki egyszerre.
A kártyánál beállított limit elsősorban a mérvadó.
Az automata nem tud köteg pénzeket kiadni egyszerre neked!
Általában a 300-500 ezer működik egy alkalommal. Ha a banknál napi limited van megadva, akkor napi ennyit tudsz felvenni, van ahol alkalmankénti limit van.
Írtad: "az OTP -nél az ATM kártyalimit 100 eFt, a vásárlás 1 mFt. És nem állítható!" Szerintem állítható mindkettő! Én eleve nem engedek napi 50 eFt -nál nagyobb összeget felvenni, így ha hozzájutnának a kártyámhoz, és kiivernék belőlem a PIN kódot, nem tudnának kirabolni! A vásárlás limitje is állítható! Ha ez vásárláskor kevésnek bizonyulna, akkor akár mobilon keresztül is feloldhatod ideiglenesen!
Caty
T. 06.30 ! Lehet állítani,lefele! Mivel érdekelt a dolog,és úgy is mentem be,rákérdeztem.
Azért írtam mert pont hétfőn küldték a nejem kártyáját,és ez volt ráírva a kísérőpapírra,amire ragasztva van.
Otp-s azt mondta,ez a kártya "ennyit tud" max-ba amit írtam.Vannak pl.dombor.-meg arany.-kártyák,azok többet,de más is a kártyadíjuk.a mienk síma lakossági. üdv. Char...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!