OTP Junior számlám van. A Smartbankban körülbelül öt napja megjelent egy ilyen szöveg: "hitelkeret: 50. 000 Ft" Miért van ez ott? Nem vettem fel hitelt vagy kölcsönt.
Mert kértél "A" hitelt. Ez - ahogy a nevében is benne van - egy hitel KERET, ami azt jelenti, hogy 50.000Ft-ig mehetsz akár mínuszba is ha kártyával vásárolsz vagy készpénzt veszel fel.
Abban különbözik a személyi kölcsöntől, hogy ezt nem kötelező lehívni, akkor nyúlsz hozzá, amikor akarsz.
(Javaslom, ne szokj hozzá az ilyesfajta védőhálókhoz, sok felnőtt is emiatt kerül kilátástalan adósságspirálba).
" Nem vettem fel hitelt vagy kölcsönt....
Múlt héten vettem fel 200.000-et úgy, hogy 150.000-es a keretem"
Hűűűű, bakker, ne haragudj, de nálad komoly gondok vannak - nem tűnt fel, hogy 50 ezerrel több pénzt veszel fel, mint amennyid van?? Nem tűnt fel, hogy kölcsönt kérsz a banktól?
Igen, a hitelkeret fenntartásának van költsége - hogy mennyi azt a bank Hirdetményéből tudod megkeresni - rendelkezésre állási jutalék, + a felvett kölcsön kamata.
Ez azt jelenti, hogy Folyószámlahitelt kaptál. Tehát 50.000 Ft erejéig tudsz túlköltekezni nagyjából bármire.
pl.: Van a számládon 100e Ft, de neked most 130e kell akkor ki fogják neked fizetni a 130-at, de ebből 30-cal megterhelik ezt a hitelkeretet. Tehát lesz 30e forint felhasznált és 20e rendelkezésre álló hitelkeret. Természetesen ezt a felvett hitelt vissza kell fizetni.
Amit írtál, hogy felvettél 200-at de csak 150 a kereted az más.
Alap esetben Junior kártyával ATM-ből 150e-t lehet naponta felvenni, kártyás vásárlás limitje pedig 100e. Ezt banki ügyintéző tudja neked növelni vagy csökkenteni.
Mivel te 200e-t vettél ki ezért be kellett menned a fiókba és ügyintéző kellett hogy kiadja, a végén pedig eléd rakott egy kis fecnit, hogy írd alá. Az egyfajta átvételi bizonylat, hogy ő kifizette neked te pedig átvetted azt az összeget amit kértél. Így elkerülve a későbbi reklamálás lehetőségét.
[link] 4. pont: Hitelfelvétel, visszafizetés
Hitelkeret: Egyes hitelek (pl. bankszámlahitel, hitelkártya) esetén nem kerül sor annak azonnali és teljes összegű folyósítására, hanem a hitelnyújtó egy hitelkeretet biztosít a hitelfelvevőnek, amelyet az szabadon felhasználhat. Emiatt meg lehet különböztetni a felhasznált hitelkeretet, ami nem más mint a ténylegesen igénybe vett hitel összege. Illetve a rendelkezésre álló hitelkeretet, amely pedig a teljes hitelkeretből még fel nem használt bármikor igénybe vehető rész.
4. és 5. válaszolókat inkább nem minősítem, de nem tudomy hogy minek írnak olyan témába amiből full fogyatékosok...
6. Viszont nagyon jól leírta, ez az igazság, nem pedig amit a többi mond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!