Mire jó a hitelkeret?
Fennmarad a folyószámlám.
Na és?
Ha mínuszba kerül az egyenlegem, akkor megszüntetem és ha ismét lesz stabil keresetem, akkor nyitok egy másikat.
Miért akarnék hitelt felvenni, csak azért hogy megmaradjon a számlám?
Arra hogy a csóró magyarnak, ha fizetés előtt egy héttel nincs már egy vasa se, akkor is tudjon valamiből költeni gyorsan gördülékenyen hitelre.
Ez a nagy magyar valóság.
Ennek semmi köze a számla megmaradásához.
A hitelkeret egy biztonsági háló, hogy ha elfogy a számlán lévő pénzed, akkor se állj bambán a pénztárnál, mert visszautasította a bank a fizetést.
A mínuszos egyenleg visszafizetésére rendelkezésre áll egy türelmi idő, ami alatt nem kamatozik a tartozásod. Tehát következő fizetésnél automatikusan levonódik a tartozás.
Hogy értelme van-e, azt nem tudom, én sem éltem ezzel a lehetőséggel soha. Nekem azt tanították, hogy addig nyújtózkodjak, amíg a takaróm ér, felelős költségvetéssel el lehet kerülni az előadósodást.
Nagyon el vagy tévedve!
Ha tartozol pl. 20 000 ft-tal a banknak, egyenleg :-20 000 ft, te a folyószámlád nem fogod megszüntetni! :-)
Majd ha kifizetted.
OMG megint a 8 éves kis srác akinek a nagy ötlete, hogy felvesz minden bankból egy valag pénzt, megszünteti a kártyáját, majd nyit egy új számlát és ismétlés a végtelenségig!
Másik kérdésednél már leírtuk, hogy gyerekként a szüleid hozzájárulása kell!
"Ez a nagy magyar valóság."
Hiába írogatod a rasszista szövegedet itt. Az USA-ban sokkal nagyobb divat a hitelre vásárlás, diákhitel, több hitelkártya egy embernek + lakáshitel az alap.
@ 14:27
Csak ők röhögve vissza is tudják fizetni. Azoknak meg is éri az Amex Gold.
A különbség az, hogy normális országokban az emberek úgy használják a bank pénzét, hogy közben rendelkeznek a felvett hitel fedezetébel, magyarán a mindenkori jövedelmükig adósodnak el. Legalábbis hitelkártyával. (Lakáshitelt most ne vegyük ide, az egy más kategória).
Nálunk sajnos az a trend, hogy ha kevés a fizetésed, akkor megtoldod hitelből, ami törvényszerűen vezet az adósságcspdába.
Nem önmagában a hitel intézményével van a baj, hanem azokkal, akik nem látják át a rendszert és saját maguk alatt vágják a fát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!