Hitelkeret. Ezt hogyan kell értelmeznem?
Az előző válaszoló téved, ez csak hitelkártyára lenne igaz.
Valamennyi minimális kamatot biztosan felszámít a bank a 8000E Ft után, de pár hétre ilyen kis összeg után nem sok lehet. Nézd át tételesen a folyószámla kivonatodat, biztosan meg fogod találni a kamat levonást is.
# 4
Ez egyáltalán nem biztos. Pl. OTP Smart csomagban 1000 forintig teljesen díjmentes a folyószámlahitel kihasználása, 10000 forintig pedig még mindig kamatmentes, csak egyszeri lehívási díjat kell fizetni (97 forint). Gondolom más bankoknál is lehetséges hasonló konstrukció.
Az én szerződésem szerint:
-ha a fordulónap előtt visszafizetem, nincsen kamat
-ha a fordulónapig nem, de 10 napon belül fizetek, nincs kamat
-ha fordulónap után 10 napot meghaladóan fizetek 47,76%-os az éves kamat, de ez esetben min. 1 hónapnyi kamatot köteles vagyok megfizetni
pl. 100e-et elköltök 11-dikén, fordulónapom meg 10-edike, akkor kövi hónap 20-adikáig nem számolnak fel semmit, 21-dikén viszont már kamatot is kell fizetnem. Jelen összegnél ez (a gyengébbek kedvéért a számítás) 100000/100*47,76/365*41=5365Ft, majd minden további napra vetítve 100000/100*47,76/365*1=131Ft-ot kell fizetni.
Akkor is ennyi, ha te elvertél 100e-et, majd kövi hó 21-én visszafizetted a 100e-et, de a kamatokat nem, végig az alapösszeget veszik a számítás kiindulási pontjaként. Ezen szálnak el sokan, főleg, akiknek nem 100e a kerete, hanem mint haveromnak 750 000Ft volt, ami már kicsit izmosabb napidíjjal ketyeg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!