Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Hogyan működik a hitelkeret?

Hogyan működik a hitelkeret?

Figyelt kérdés
Kénytelen voltam hozzányúlni a hitelkeretemhez. Lesz valami plusz teendőm vele, vagy amint megérkezik a fizetésem, és pluszban lesz a számlám, akkor simán csak levonja belőle, és kész?

2017. márc. 23. 06:38
 1/5 anonim ***** válasza:
0%
Ha ez számlahitel, akkor ha megérkezik a számlára a fizetésed, először levonja a hitelt, majd újra folyósítja. Így igénybe veheted a fizetésedet. De ha a fizetésed esetleg kevesebb lesz, akkor csak levonja, de nem folyósítja újra. Ebben az esetben nem veheted fel a fizetésed sem.
2017. márc. 23. 07:29
 2/5 anonim ***** válasza:
folyószámlahitel-keret? Nekem erste folyoszamlahitel-keretem volt, havi 3500-4000 Ft kamatot szamolt, es ezt vonta le a fizetesbol, annak fuggyvenyeben mennyit hasznaltal fel a hitelkeretbol.
2017. márc. 23. 09:00
 3/5 anonim ***** válasza:
bebaxarintana, ha nem vehetnem fel a fizetesem :D Nekem 250.000 volt a hitelkeret a fizetesem meg jo ha volt anno 120.000, megis hogy eltem volna honapokig, ha nem vehettem volna fel? :D
2017. márc. 23. 09:02
 4/5 anonim ***** válasza:

Na, akkor, hogy tiszta legyen.

Ha ez folyószámla hitelkeret, akkor a következőképpen néz ki:

- van hitelkereted mondjuk 300 ezer ft, fizetésed 150.000.

Hozzányúltál a hitelkerethez, tegyük fel, csak keveset használtál fel, mondjuk 50 ezret. Megérkezik a fizetésed, a 150 ezer ft, ekkor automatikusan levonja az 50 ezret + a hitelkamatot, mondjuk 54 ezer ft-ot összesen - így ez azt jelenti, hogy ebben a hónapban a szabadon elkölthető fizetésed már csak 96 ezer ft lesz - cserébe következő hónapban már "tiszta" leszel - nem kell hitelkamatot fizetni. Ha nem tudsz ezen a kereten belül maradni és megint a teljes fizetésedet elköltöd, akkor következő hónapban megint levonja az 50 ezret, de ekkor megint 4 ezer ft-odba kerül, a hitelkamat.

Ha mondjuk a maradék 96 ezres fizetésed helyett ebben a hónapban 120 ezret költesz - pedig nem lehetne annyit - akkor a hitelkeretedből megint 24 ezret elhasználtál + arra is számol kamatot. Szóval csak okosan :-)

2017. márc. 23. 09:49
 5/5 A kérdező kommentje:
értem, köszi a válaszokat. nem volt horribilis összeg, csak egy 10ezrest vettem ki belőle :)
2017. márc. 23. 13:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!