Melyik bankban érdemes számlát nyitni?
Akkor olyan számlát szeretnél amin a megtakarításod tudod elhelyezni?
Mert más szempontok szerint kell keresni megfelelő számlát, ha csak a meglévő pénzed akarod elhelyezni rajta illetve ha aktívan használnád is, például átutalásra vagy kártyás vásárlásra.
Egyébként tényleg legjobb kalkulátorral megnézni magadnak, utána pedig a kiválasztott számlatípusnak a részletes hirdetményét a bank honlapján, mert az a hivatalos és teljes.
www.bankracio.hu és www.bankmonitor.hu elindulni jó.
A kisebb bankok ajánlatait nem tudom, hogy ismeri-e illetve a takarékszövetkezeteket nagyon valószínű, hogy nem.
Az életkorod is sokat számít. 24 év alatt az OTP Junior a legjobb.
Kérdező, további infok nélkül nem lehet többet segíteni.
Azt sem írtad, hogy csak bankbetét illetve bankszámlán tartás jöhet szóba vagy más is, pl. államkötvény.
En a K&H-nal vagyok es meg vagyok veluk elegedve. Lakossagi szamlak kozott 3 konstrukcio van. Mindegyiknel vannak kriteriumok amivel nullazni vagy felezni lehet a szamlavezetesi dijat. Pl. a legkisebb csomagnal 650ft, ez felezodik ha van a szamladon legalabb 500.000ft vagy a minimalber osszege erkezik havonta. Nullazodik a havidij, ha mindket feltetel teljesul. Igy jar 2 ingyen utalas es 2 ingyen keszpenzfelvetel sajat ATM-rol.
A bankkartyas kerdesedre valaszolva, azert rohangalnak az emberek, mert a legtobb bank legtobb szamlacsomagja csak sajat ATM-rol engedi a havi X mennyisegu keszpenz felvetelt. A kartyakat ettol fuggetlenul mindegyik ATM elfogadja, csak frankon levesznek 1% koruli osszeget a szamladrol a felvett osszeg utan. Undorito.
Én vagyok a 2-es válaszoló és veled ellentétben mindent megértettem.
Jogos volt a kérdésem, mert vannak számlák amelyek csak megtakarításra jók, például nem lehet hozzájuk kártyát igényelni. A kérdező nem írta, hogy a betételhelyezésen kívül mást is akar-e.
Minden bank kártyájával lehet fizetni lényegében bárhol, ha a kártya típusa olyan. Mert a kártyatípus számít.
Ne Maestrot igényelj, hanem Visat vagy Mastercardot. Nem muszáj dombornyomottat, jó az elektronikus is.
Továbbra is a kalkulátorokat javaslom, ami természetesen kamatot nem mutat. Valaki itt azt hitte, hogy arra való.
Melyik városban laksz? A városodban lévő takarékszövetkezetek nem jöhetnek szóba?
Sokan ódzkodnak tőle, nekem sem a kedvenceim, viszont az évek óta tartó és hamarosan lezáruló konszolidáció révén már nagyjából eltűntek a különbségek a bankok és a takszövök között.
Esetleg a bankszámla mellé nyiss egy Cetelem Takarékszámlát. Bankszámlán tartva legtöbbet az kamatozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!