Csok. Gazdálkodási épület átalakítása?
Ha van a tulajdonunkban egy ingatlan ami tulajdoni lap szerint gazdálkodási épület némi bővítéssel és átalakítással hogy lehetne új építésűnek minősíteni?Nem tudom érthető vagyok-e? A Csok-ot szeretném rá igénybevenni. de nem szeretnék 25 millából újat építeni.
Járható út ez?
Hosszas kutakodás után megtaláltam a választ a kérdésemre. Bemásolom hátha mást is érdekel:
Az új és használt lakás fogalmából, illetve az átalakítás és a bővítés CSOK rendeletben és OTÉK-beli meghatározásából következően az alábbiak szerint lehet a CSOK igénybevételét osztályozni:
Meglévő építmény (kivéve emeletráépítés és tetőtér-beépítés)
Meglévő lakás átalakítása – nem jár CSOK
Meglévő lakás felosztása több lakásra – nem jár CSOK
Meglévő nem lakás építményből bővítés nélkül történő több lakás kialakítása – Használt lakás után igényelhető CSOK
Meglévő építményhez új építményrész hozzáépítése, ha az új lakás a már meglévő építmény részét is képezi – Használt lakás után igényelhető CSOK
Meglévő építményhez új építményrész hozzáépítése, ha az új lakás kizárólag csak ezen új részen fekszik – Új lakás után igényelhető CSOK
Emeletráépítés és tetőtér-beépítés:
Tetőtér beépítése, emelt ráépítése legalább 2 lakással – Új lakás után igényelhető CSOK
Tetőtér beépítése, emelet ráépítése 1 lakással – Használt lakás után igényelhető CSOK
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!