Milyen hitelt ajánlotok?
Autóvásárlásra kéne. Amit most használok autót azt eladnám/vagy beszámítanák, és lenne még saját önerőm. Számításaim szerint olyan 1 millió forint kéne amit meghiteleznék. Ebben kéne kis segítség. Nem akarom elhúzni sok időre max 36 hónap.
Köszönöm:)
Valahogy ezt sose tudom megérteni, hogy miért akar valaki hitelre kocsit venni?! ( Ingatlan más, de még így utólag azt mondom, azt se!Ha saját felhasználás.)
Ha nem tudsz vele extra bevételre szert tenni közvetve, vagy közvetlenül, akkor csak pénznyelő és extra kiadás.
Azt mondod van egy x értékű autód, ami feltételezem pár száz ezer forintos. Van mellé megtakarításod. Ha mindenképp más autót szeretnél, akkor miért egyből kettőt ugrasz hitellel? Miért nem csak azokból gazdálkodsz? Mitől lesz az jobb Neked? A fenntartási ktgeid megnőnek csak magával a hitellel, miközben elégeted a likvid tőkédet, amit szabadon használhatnál fel más célra is. Nem tudom milyen autó lenne, de feltételezem az árral arányosan nő a fő alkatrészek árai is -azért ezeknek előtte utána néznék, hogy ne járj így:
, ha meghibásodik valami.
Biztosítás, fogyasztás, felni, gumi, típushibák, stb?
És mit kapnál cserébe? Ki tudnád használni, hozna annyit pluszba ezeken felül, hogy kitermelje a fenntartást, vagy csak több menne kiadásba?
Vagy csak presztízs kérdés? Hitelre? Teljesen hiteltelen a dolog. :-)
Ahogy az utolsó is írta. 2 havi külföldi fizetésből megveszed ezt kp-ra, ha ennyire ragaszkodsz hozzá és a fenntartás is könnyebb.Plusz nem jön be az ami sok esetben,hogy csak áll a kocsi, mert javításokra, fenntartásra már nem futja úgy. Vagy be nem látható okok miatt a hiteltörlesztés nem megoldott a teljes futamidő alatt.
Viszont ebből tudsz előnyt is kovácsolni. Fél áron, tehát ha piaci 2 millió, lehet 1,3-1,5 körül már megfogsz árverésen lefoglalt autókat, azoktól akik hasonlóképpen gondolkodtak és segíthetsz nekik letudni a hitelt, tartozásukat.
Nézz szét a Nav, mbvk oldalain is.
1 M Ft-ot 36 hónapra havi 30 ezres törlesztővel nem fog neked adni egy pénzintézet se, max a szomszéd ha jóban vagy vele... :) Havi 35 minimum. Mondjuk az nem sokkal több.
A bankodnál érdeklődj személyi kölcsön iránt.
A hitel nem ördögtől való dolog, nem értem minek írja mindenki gondolkodás nélkül hogy NE. Neked kell most 1 M Ft aminek meg akarod fizetni az árát - a futamidő végén 1.2-1.25 M-t fizetsz vissza. Ha neked ez megéri , vedd fel. Én is vettem fel személyi kölcsönt autóra, mert nekem megérte. Pedig lett volna miből kifizetnem, de az a pénz termeli ki jelenleg a havi törlesztőt, meg persze jóval többet is.
A hitel NEM rossz dolog, csak nem kell agyatlanul felvenni, csak ha megéri!
Leszámítva azt az esetet, amikor azért kell a Providentnél könyörögni, hogy legyen a gyereknek mit vinni az iskolába tízóraira... Akkor a ráció már nem számít.
"A hitel nem ördögtől való dolog, nem értem minek írja mindenki gondolkodás nélkül hogy NE. ...
Én is vettem fel személyi kölcsönt autóra, mert nekem megérte. PEDIG LETT VOLNA MIBŐL KIFIZETNEM..."
Látod, itt van az óriási különbség, hogy a kérdezőnek nincs miből kifizetnie, s ha vészhelyzet van, akkor egyáltalán nem biztos, hogy tudná fizetni a havi törlesztőt:
"Meg ha bármi hibája van, áll az udvarba és a hitelt meg fizetni kell". - ebből ugye nem arra következtetünk, hogy a kérdező tele van pénzzel :-)
Aztán: nem véletlenül kérdeztem az 5-ös kérdésben, hogy ha van egy autója meg készpénze, akkor az ugye össz. kb. 1 millió ft, mert arra próbáltam ráébreszteni, hogy az autója most pár százezer ft-ot ér, viszont ebből egy 2 milliós autót akar venni - túl nagy anyagi lépésnek érzem.
Aztán, nem ismerjük a kérdező élethelyzetét: mennyi a fizetése (pl. nettó 120-ból elég necces, hogy megkapja-e), van-e hol laknia, otthon lakik-e a szüleinél ("védett övezet" :D) vagy saját tulajdonú lakásban, esetleg albérletben lakik, mire használná a kocsit (csak munkába járásra vagy netán a munkájához kell, mert azzal akar dolgozni (gázszerelő, stb), milyen szakképzettsége van, azzal bármikor el tud-e helyezkedni - ezek mind-mind nem elhanyagolható tényezők.
Végül Bak Norbi jól írta:
"És mit kapnál cserébe? Ki tudnád használni, hozna annyit pluszba ezeken felül, hogy kitermelje a fenntartást, vagy csak több menne kiadásba?
Vagy csak presztízs kérdés? Hitelre? Teljesen hiteltelen a dolog. :-) "
És az alkatrész ára sem mindegy... Meg valóban, ugyanaz olcsóbban, használtan elérhetőbb célnak tűnik.
És még egy szempont: ha bármi miatt - hosszabb betegség, stb - nem tudja fizetni a hitelt, akkor könnyen juthat olyan helyzetbe, hogy felmondják a hitelszerződést, lefoglalják az autót és akkor se pénz, se autó :-(
"Ha nem tudsz vele extra bevételre szert tenni közvetve, vagy közvetlenül, akkor csak pénznyelő és extra kiadás. "
Ez baromság. Akkor ne vegyél tévét se, ne menj el szórakozni, ne csinálj semmit, csak dolgozz, mert csak abból van bevételed. Az autónak is van egy élvezeti értéke, ami minden embernél más. Van akinek megéri, hogy hitelt kell fizetnie, így hiába veszi meg ugyanazt az autót drágábban, neki élvezeti értéke van, és így megéri.
Ettől függetlenül én sem javaslom a hitelt, főleg nem úgy, ha mellette nem tudja fenntartani az autót, mert akkor az a "haszon" is elveszik, hogy az övé.
Nem azt mondtam, hogy ne legyen autója, pláne hogy van is neki, hanem hogy realitáson belül maradjon.
Én is szívesen járnék inkább pl. egy Mustanggal is, de nem úgy hogy "egyik hónapról a másikra élek", mert nincs tartalékom szükség esetén és állhat az udvaron, míg nem gyűjtöm össze a hiteltörlesztő mellett.
Ezt mondtuk itt többen is. Ne ugorjon akkora "élvezeti értéket" úgy hitellel, hogy most a jelenlegi mellett félre tud tenni, a másik fenntartása meg lecsökkenti a likvid tőkéjét, ami jól jönne pl. alkatrész meghibásodás útján. De nem kell messzire menni, egy klíma javítás, töltés sem olcsó dolog.
Ez nem egyenlő azzal, hogy ne legyen "élvezeti értéke" egy autónak. Én is ragaszkodok az enyémhez, örülök is hogy van, hiába hogy dupla annyiba van javítással mint a vételára volt, amiért már presztízs értékű autót is kaphattam volna, de ugyanakkor azoknak az alkatrészei meg alapból nem ez az árszínvonal.
( Más kérdés, hogy én vállalkozáson belül költségelem a kocsit, ergo nem a fizetésemből kellett megvenni és kell fenntartani.)
Huha nem gondoltam volna, hogy ez lesz :D Köszönöm a válaszokat.
Ezt az udvarba állós dolgot úgy értettem, hogy esetleg alkatrészre várni mert nincs, vagy rendelésre (jártam így) vagy bármi olyan közbejöhet ami miatt állhat és az ''elpocsékolt''idő. Nem arra gondoltam, hogy nem tudom fenntartani, vannak azért biztonsági tartalékjaim. A külföld nálam felejtős, én nem vagyok ennek a híve. Gépész technikus a szakmám, már jó ideje cnc marós vagyok. Igazából nem életbevágó az autócsere, csak ami most van, ez sem lesz fiatalabb, illetve azért jelennek már meg olyan hibák ami az idő vasfoga, meg persze az ember olyan, hogy szeretne újabbat :) Nincs hitelem, eddig nem is volt, és lehet most sem lesz, természetesen nem szeretnék semmibe fejest ugrani :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!