Fél millió Ft gépkocsinyereménybetétbe lekötése mennyivel emelheti meg a nyerési valószínűséget?
"Fél millió Ft gépkocsinyereménybetétbe lekötése mennyivel emelheti meg a nyerési valószínűséget?"
Pontosan annyival, ahány darabot veszel.
Ha nem veszel, akkor a nyerési esélyed nulla :-)
Kb. másfél millió gk nyereménybetétkönyv van forgalomban - szerinted mekkora a valószínűsége, hogy pont Te fogsz nyerni? Elég csekély, de bekövetkezhet.
Még egy kiigazítás: a gk. nyereménybetétkönyvbe nem "lekötöd" a pénzed, ugyanis bármikor visszaválthatod.
A lekötés azt jelenti, hogy x ideig (pl. 1,3,6, hónapig) nem veheted ki a pénzed, vagy kiveheted, de akkor nem kapsz kamatot.
A gk betétkönyv viszont nem ad kamatot se.
Időpont ma 15:41
Kamatozik az, csak nem ő kapja a kamatot, hanem a nyereménybe fektetik be.
"A lekötés azt jelenti, hogy x ideig (pl. 1,3,6, hónapig) nem veheted ki a pénzed, vagy kiveheted, de akkor nem kapsz kamatot."
Ezzel nem értek egyet. A gp betétet is ha visszaváltod 1 hónapon belül, akkor még a sorsolásba (a kamat megnyerésének folyamatába) sem kerülsz be, persze ha nem váltod vissza, akkor sem biztos, hogy megkapod, ilyen szempontból lehet lekötés is, mert ha visszaváltom 1 hónapon belül, 0% esélyem van a nyereményre (ami a kamatból származik).
Úgy látom, nem sikerült értelmezned, amit írtam: lekőtés az, amit x ideig nem vehetsz ki. A gk nyeremény-betétkönyv nem lekötés.
"Mit jelent a lekötés?
2012.03.26. szerző: bankmonitor
...Ha lekötjük pénzünket, egy ideig – a futamidő elteltéig – nem nyúlhatunk hozzá, csak ha nem bánjuk, hogy elveszítjük az ígért kamatot, vagy az ígért kamat egy részét."
Mégis mire gondolsz,
Alá tudod támasztani valami linkkel? - mert én nem találtam semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!