Mi is pontosan az áthidaló kölcsön? (Lakástakarék)
OTP-nél ebben a hónapban nyitottam 10 éves lakástakarékot, kettőt is, havi 2x20000 ft-tal.
Ha én előbb szeretnék lakást venni, akkor van lehetőségem áthidaló kölcsönre. De ez hogy néz ki pontosan? 10 év múlva, ha mindig 40 ezret befizetek + állami támogatás, az kb. 6 millió forint. Akkor ezt elfogadják önerőnek már előre? (Egyelőre nincs több önerőm). Hitelt is szeretnék felvenni, de nem azt, amit a lakástakarék nyújt, hanem sokkal többet. Kb. 15-18 millió forintos lakást szeretnék venni.
Nem értek hozzá...
Köszi!
az áthidaló hitelnek az a lényege, hogy az LTP lejártáig csak a kamatokat fizeted, és amikor az LTP lejár, akkor betörleszted a tőkét. Önerőnek szerintem max. azt a részét fogadják el, ami már bent van az LTP-ben, de kérdezd meg a bankban.
Amúgy lehet, hogy jobban jártál volna 4 éves LTP-vel, amikor az lejár, előtörlesztenél, aztán indítanád a következőt.
Ha azonban hitelt nem az ltp-ét akarod felvenni, akkor borul a mutatvány, kizárólag a megtakarításra nem igényelhető meg az ÁK.
Nem tudsz több ltp-t nyitni?
Köszönöm! :)
Talán megoldható lenne még egy 20ezres 10 éves ltp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!