Halálesetnél, ha zároltatom a közeli hozzátartozóm számláját és leadom a bankkártyáját tényleg nem kapok erről semmilyen okiratot a banktól?
Kedves 9-es!
Köszönöm szépen a részletes választ! Így már kerek a történet! És köszönöm a részvétnyilvánítást is!
Kedves 10-es!
Köszi neked is! És igen, én is úgy gondoltam, hogy arról ad valamilyen papírt az ügyintéző, hogy a bejelentés megtörtént, vagy hogy átvette a bankkártyát.
De a szabály az szabály :)
Kedves 11-es!
Ennél a banknál nem voltam meghatalmazott! Egy másiknál voltam (most már direkt nem írok neveket), ott is jártam ma, de ugyanúgy jártak el, a meghatalmazásom meg törlődött.
Meghatalmazott hiába is voltál vagy lettél volna, ugyanis a meghatalmazó halálának pillanatában a meghatalmazás érvényét veszti.
Meghatalmazás csak a számlatulajdonos élete során enged hozzáférést a számlához.
Haláleseti rendelkezés is lehetséges.
Ez viszont csak arra jogosítja fel a kedvezményezettet, hogy a számlatulaj halála után egyösszegben megkapja a számlán lévő pénzt.
Ez nem meghatalmazás, tehát a tulajdonos élete alatt nem férhet hozzá a haláleseti kedvezményezett, még információhoz sem. Nem is kell kedvezményezettnek aláírnia, elfogadnia, mivel egyoldalú nyilatkozat.
A kettőt lehet kombinálni is, ha azt akarja a tulajdonos, hogy élete során és halála után is hozzáférjen például a gyereke a pénzhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!