Félre utaltak az én számlámra! Mi a teendőm?
Nekem mért nem akar semelyik önkormányzat félreutalni pár milliárdot? :(
Pedig sokan mondták már, hogy megtévesztésig hasonlítok egy közvilágítási IKOP pályázatra, pláne részegen...
E-mail nagyon lassú.
A telebankot hívd fel és az adataiddal bejelentkezve jelezd a banknak a tévedést. Ők meg fogják keresni a másik felet és ha leegyeztetik mindkettőtökkel vissza fogják vonni az utalást.
Ez nem egyenértékű az átutalással, tehát nem díjköteles.
Ha ilyen lehetőség nincs a banknál csak "sima" átutalás, akkor pedig úgy szokás, hogy az utalás díjával csökkentve utalja vissza aki tévesen kapta meg.
Az is megoldás, hogy te keresed meg aki utalta a pénzt, de tisztább, jobb a bankon keresztül.
Csak elvi kérdés,
- mi van akkor ha tartozom a banknak pl 200E-l az-az mínuszos a számlám, vagy végrehajtás miatt terhelve, és persze eszem ágába sincs kifizetni.
Na most, ha tévesen ráutalnak akkor az azonnal levonásra kerül, és nem lesz miből vissza utalni, ilyenkor ki fizet kinek mert, hogy Én nem az biztos.
Nincs olyan, hogy félreutalás.
A bankszámlaszám egy része egy biztonsági kód, egy szám elütésével nem lehet másik számlaszámra utalni.
# 7/9 Időpont tegnap 22:50
A végrehajtótól kell visszakövetelni. A jogosult, azaz akinek visszajár a pénz kérheti vissza.
Nem egy-két nap lesz, mert a végrehajtó bemondásra nem teszi meg.
Végső esetben bíróságon ún. igénypert lehet indítani.
De ha dokumentumokkal alá tudja támasztani aki követeli, nem jut el pereskedésig. A végrehajtó is hatóság, ismeri a jogszabályi előírásokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!