Mi az ilyen bank kártyának a neve?
Euró számlán euró van, ha arra pénz érkezik a bank euróra váltja.
Forintot is befizethetsz, de az átváltáson veszíteni fogsz. Devizavételi árfolyamon váltja a bank és általában annak is van díja ha más pénznemben fizetsz be, mint amilyen a számlád.
Ezért csak akkor éri meg neked devizaszámlát nyitni, ha tényleg rendszeresen vásárolsz külföldről.
Hány éves vagy?
Forint számlád melyik banknál van?
Azért kérdezem, mert vannak olyan bankok és számlacsomagok, amelyeknél ha a forint számla mellé nyitsz devizaszámlát, akkor annak nincs külön számlavezetési díja.
Amúgy pedig minden bank maga határozza meg a díjakat.
A Raiffeisen amint tudom elég kedvező, de nézz utána a bankok honlapján a hirdetményben. (Ne csak a rövid leírást olvasd el!)
Esetleg takarékszövetkezeteket is megnézhetnél.
Melyik városban laksz? Ott milyen takszövök vannak?
Van olyan takszöv amelyiknél csak 0,75 euró a számlavezetési díj és más költség sem annyira kemény.
Én sem vagyok nagyon híve, inkább kereskedelmi bankokat preferálom, de a betétbiztosítás a takszövben elhelyezett pénzekre is vonatkozik, ráadásul az integráció óta sokkal biztonságosabbak lettek.
Szerbiai vagy magyarországi bankban akarsz számlát nyitni?
Mert szerbiai bankot ajánlani itt senki nem nagyon tud.
Sokba, a magyar bankok drágák - de részleteket ne kérdezz, mert nem tudok.
Tényleg a Revolut.com vagy a Transfewise.com Mastercard kártyája lenne a legjobb neked - ezek olcsók/teljesen ingyenesek. Online megnyitható mindegyik.
Ha ezen transferwise.com/u/tiborr3 a linken regisztrálsz Transferwise számlát (Mastercard kártyát utána igényelhetsz ingyenesen) akkor 500GBP összegig ingyen átutalást kapsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!