Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » KATAs vállalkozóként lakáshite...

KATAs vállalkozóként lakáshitel melyik bank a leg ajánlottabb?

Figyelt kérdés

Jövőre vennénk házat. A vállalkozást idén indítottuk jövőre lesz jövedelem igazolás, de nem 365os lezárt év, de van aki azt mondta az elég.

Szóval tapasztalatok szerint melyik banknál érdemes próbálkozni?

Vagy van esély h előbb adjanak?

Az ingatlan 7m, az önerő 3m + csok. Legalábbis amit kinézetünk most.

Előre is köszönöm :)

2017. szept. 17. 11:25
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
9-es: en sem kotozkodni akarok, de az sajnos egyik bankot sem erdekli, hogy stabil 200 erkezik a szamladra. Ok azt nezik, hogy KATA-s vagy, ha kersz a NAV-tol jovdelem igazolast, akkor ez 120ezer forint nettonak fog minosulni. Torvenyileg a fizetesed 50%-a terhelheto reszlettel, de ez a gyakorlatban 30% szokott lenni. Tehat ha nagyobbra jon ki a torlesztod, mint 36ezer forint, akkor nem kapsz hitelt. En is tudom, Te is tudod, hogy ez rossz, de ez igy megy. En stabil 580-at keresek, 350-rol ad igazolast a NAV. Bent van az elozetes hitelbiralat es 2 lezart adoevvel, ilyen bevetellel is azt mondta a bank, hogy inkabb a felesegem vegye fel a hitelt 170 nettoval, 4 honap munkaviszonnyal es legyek en az adostars, mint forditva. Ennyire vagyunk lesz@rva. :) Pedig szerintem a vallalkozonal motivaltabb ember nincs a foldon, megis mi vagyunk hatranyosan megkulonboztetve.
2018. febr. 20. 17:59
 12/16 anonim ***** válasza:

Folyószámla hitelkeretet azért nem adtak, mert nem "munkabér" címszóval kapom a pénzt. Hát persze, hogy nem úgy kapom, hiszen vállalkozó vagyok :D (és több helyről, rendszeresen jön a pénz, nem nem alkalmazotti bujtatott viszony, ha valaki bele akarna kötni)

2018. febr. 20. 18:27
 13/16 anonim ***** válasza:
Haha, nekem is eloszor ezt kifogasoltak, majd pecsettel, foosztalyrol kaptam levelet hogy legyek kedves ezt beirni az atutalasok kozelemeny rovataba, hogy munkaber. Sajat vallalkozi szamlamrol utalok a sajat lakossagimra. Mondtam nekik hogy hat ne vicceljenek mar :) Konyvelom infarktust kapott konkretan. Valoszinuleg ha beirnam, hogy munkaber, napokon belul kerdezne a NAV, hogy na: hol vannak a jarulekok a munkaberem utan? Idiotak vannak a bankoknal, de legalabbis ezt a szegmenst nem igazan fedik le jol.
2018. febr. 20. 18:36
 14/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat és az értelmes hangnemet :) sajnos KATAval kapcsolatban sokszor elszáll a ló itt egyesekkel :D

Az OTP-s kalkulátor alapján 163.000 Ft nettora jött ki (ami amúgy NAV szerint 213 de tudtam, hogy ennyit nem ad a nav).

Férjem jövedelme 159 (szintén katás).

5.7m FT-ra futtatott le kalkulációt (ennyit kapunk ha a max hitelkeretet igényelni akarjuk) ennek a havi törlesztője 32ezer Ft. Igy az irt határod alatt van ezis :)

De azóta a Fundamentánál is kiderült, hogy adnának hitelt, igy b tervnek az is megmaradhat :)

2018. febr. 21. 12:36
 15/16 anonim ***** válasza:
Na, hat ez baromi erdekes amit a fundival kapcsolatban irsz, mert nekunk a budai oldalon levo kozpontban (pontos cimet nem tudok fejbol, de a margit hid budai hidfo kornyeken van) mondtak, hogy a KATA-s jovedelmemmel kvazi kitorolhetem, mert azt fogjak nezni hogy mennyi az az osszeg ami utan a jarulekot fizetem, ami az 50ezres KATA-nal 90 korul van. Marha jo amugy, hogy 3 helyrol 4 felet hall az ember. :D
2018. febr. 21. 16:31
 16/16 anonim ***** válasza:

15, pontosan, eddig én is mindenhol falakba futottam - ezért vagyok kicsit kételkedő a kérdező esetében - de legyen szerencséje!

Nekem (1-es vagyok) sehol, semmilyen hitelt nem adta (jó, fundamentánál nem voltam.

OTP: hol azért nem adtak, mert nem volt lezárt üzleti évem, aztán volt, de a bevételem a vállalkozói számlára és a lakossági számlára ment, így nem érte el az éves 2 milliót, na, erre összevontam, akkor meg azért nem kaptam (vállalkozóként), mert nem munkabér (mint írtam az egyik hozzászólásomban). Már nem emlékszem, milyen pályázat vagy hitel feltétele meg az volt, hogy legyen vállalkozóim - szóval én SEMMIKOR sem kaptam.

Na mindegy, majd fejlődök saját erőmből - ha tudok - lassacskán... :-)

2018. febr. 22. 06:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!