Igényeltem Tescos vásárlókártyát, de nem vettem át. Lemondhatom úgy, hogy ne kelljen fizetnem?
EgYik barátom beszélt rá, hogy spóróljak a tescos vásárlókártyával, de utánaolvastam és nagyon félek, hogy nem tudom fizetni időben a csekket és ha egyetlen napot is kések vele valami 40%-os kamatot csapnak rám, ami csak halmozódik és nem tudok tőle megszabadulni. A gond az, hogy aláírtam az igénylést.
Hívtak a bankból, hogy mutassam be a banki számlakivonatomat, amire a fizetés jön, ezt nem tettem meg, mert már kijózanodtam.Át sem vettem a kártyát. A kérdésem az, hogy lemondjam az egészet vagy csak ha hívnak mondjam meg, hogy kopjanak le és hogy ugye nem kell fizetnem így?
Ha számlakivonatot kérnek, azt jövedelemigazolásnak kérik.
Ebben az esetben még nem fejeződött be a hitelbírálat, tehát meg sem kaptad a hitelt.
Nincs élő hitelszerződésed, mert az csak a pozitív hitelbírálat után jön létre, hiába írtad alá már korábban.
Az aláírás és a hatálybalépés ideje elválik egymástól hitel esetén.
Így nincs teendőd.
Természetesen ez csak azért igaz, amit írtam. Ha az lenne, hogy megkaptad a kártyát, de nem aktiválod, az teljesen más helyzet lenne.
Ha hívnak megmondhatod, hogy mégsem akarod és akkor nem keresnek többet.
Egy idő után amúgy is törölnék az igénylésed, a feltételek nem teljesülése miatt.
Az a baj, hogy rosszul olvastál utána...a 39, 3 %-os THM éves kamat, tehát akkor kapod ha egy évig nem fizeted vissza. Lássuk be, 12 hónapon keresztül nehéz elfelejteni,
Ha tényleg csak elfelejtetted, és megcsúszol vele, egyszeri 3290 ft-os késedelmi kamatot kell fizetned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!