Sikeresen átvertek egy weboldalon. Megadtam a kártyám adatait, és előfizetem egy hónapos tagságdíjra, ami 10 dollárba kerül. (az oldal használhatatlan). Este 7 fele történt, még a tranzakció nem teljesült, elveszett a pénz?
10 dollarert letiltani a kartyat igen jo otlet, ugyanis kb. ennyi az ujragyartas koltsege is.
Ilyenkor azt teheted, hogy legkozelebb gondolkodsz es nem fizetsz elo olyasmire, amirol nem tudod micsoda.
Tiltasd le, mert később is megterhelhetik, még ha ez nem is olyan sok amivel most 'lehúztak'.
Junior kártya tiltása, pótlása nem hiszem hogy sokba kerül.
Aki megterhelte a számlád hívd fel hogy töröljék a tranzakciót és a szolgáltatást is.
A bankkal is beszélhetsz, de a bank előtt a már megtörtént tranzakció jogosulatlanságát hogy bizonyítod?
Köszönöm a válaszodat.
Letiltottam a kártyámat. Sajnos a telefonszáma az oldalnak nem müködik, email-en írtam nekik de kétlem hogy válaszolnak.
Előjegyezve van a 10 dollár, bár így hogy letiltottama kártyát van rá esélye, hogy holnap reggel blokkolják a tranzakciót?
Nincs, hiszen a kártyahasználat pillanatában még nem volt tiltva a kártya.
Hívd fel a telebankot és az adataiddal bejelentkezve kérdezd meg hogy mi a maximum ami lehetséges.
0-24 órás, akár most is hívhatod.
Tebankon új kártyát is tudsz igényelni.
A bankszámla terhelése kártyás fizetés esetén
Az online bankkártyás fizetésnél általában nem veszik le azonnal a pénzt a kártyájáról. Amikor a bankkártyájával fizet, a bankja jellemzően nem utalja át azonnal a pénzt, hanem zárolják a számláján (banktól függően általában pár napos vagy akár hetes időtartamra). Ha úgy érzi, visszaélés történt (többet vontak le, vagy egyéb, más panasza van, pl. a kiszállítással kapcsolatban) lépjen kapcsolatba a bankjával, és a visszaélés megfelelő igazolása esetén a bank letilthatja, hogy a kereskedő leemelje a pénzt.
3. és 7. választ író vagyok:
Igen, így működik a kártyás fizetés, de az egyszerűség kedvéért nem mentem bele.
Chargeback... De mivel bizonyítja, hogy egy online szolgáltatást nem ő rendelt meg szándékosan? Azért ez nem olyan egyszerű.
Letiltani pedig természetesen le kell, mert soha nem lehet tudni, hogy aki ilyet tesz, a jövőben mikor él vissza (újra) a kártyaadatokkal.
A letiltás nem a tranzakció vitatása miatt kell, hanem a jövőbeni biztonság érdekében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!