Gondolkodom személyi kölcsönön, és azt a pénzt szeretném befektetni valamibe. Szerintetek lenne értelme?
Felejtsd el. Ennyiből értelmes dolgot nem tudsz kihozni,
és nincs az a lekötés, ami nagyobb kamatot adna a banki
kamatnál, már amit fizetned kell. Plusz ügyintézési díj,
egyéb költségek, iszonyat nagy bukás lenne belőle.
Nem tudom, miért emlegetitek annyira ezt a 10 %-os személyi kölcsönt: az nem tűnik fel senkinek, hogy csak nettó 200-250 ezer ft-os jövedelemnél adnak ilyen kedvező kamattal?
Egyébként 20 % körül van.
Kérdező: felveszel tegyük fel 500 ezer ft-ot, visszafizetsz 20 %-os kamat miatt 600 ezret, lekötöd az 500 ezret, most évi 2 % a legjobb kamat, azaz 10 ezer ft.5 év alatt 50 ezer.
5 év múlva kifizettél 600 ezret a személyi kölcsönre, a lekötött pénzed pedig kamatozott 50 ezret - tényleg nagy buli, buktál 50 ezret...
A sok tranzakciós díjról, készpénzfelvételi díj, stb-ről nem is beszélve. Ennél egyszerűbben is el lehet veszíteni azt a 60-70 ezret.
A helyzet az előbbinél is rosszabb, mert azt a 10-20%-ot nem 5 év alatt kell fizetnie, hanem 1 év alatt :)
500e felvét 600e visszafizetés, most alacsonyak a kamatok 1,5%-nál nem igazán van magasabb 500e lekötés 507e-et kapsz vissza, buktál 93e Ft-ot kapásból :)
Erste 1 évre lekötött betétre fizet 0,013%-ot, tehát 100 000Ft-ra ad évi 13Ft-adó=11Ft kamatot, itt 99 987Ft-ot buktál el!
Kérdés hol szeretnéd lekötni???
Gondolom nem is lekötés hanem a következők egyike lesz a ludas:
- Repülős Marcsi féle pénzügyi tanácsadó beetetett a 50-100%-os kamat ígéretével.
- A reálkamatos kéregető is itt van az oldalon, a napi betevőjére vadászva
- MLM-es csomag, vagy valami évek óta bedőlt piramisjátékba akarsz beszállni
- Pénzváltós srác is keresi a befektetőket, még nem fogta fel a vétel és eladás értelmezését, havonta keres ő is újabb balekokat
Elárulnád, melyikről van szó??? Beléptetős befektetés esetén egy link, akár a saját referer linked :)
6-os, lájk!
Pont ezért vagyok itt a gyakorin, hogy ha már az iskolában és az életben nem tanítják meg, akkor legalább én segítsek itt egy kicsit embereknek "megvilágosodni" :-)
Ha csak 2 embert is sikerült lebeszélni meggondolatlan hitelfelvételről - ami után romba dőlne az élete - már megérte itt lennem :-)
Emlékszem nem olyan rég egy 500 ezres nettó fizetésű felhasználó akarta FULL-ra (50 %-ra) eladósítani magát és nem nagyon értette meg, hogy ha bármi történik vele - akár csak annyi, hogy elveszti a munkáját és a következő már csak nettó 250 ezret fizet - akkor nem fogja tudni fizetni a részleteket és bedől minden.
Hogy végül mi lett vele, nem tudom, de többen is győzködtük, hogy nem okos dolog, amit csinál...
"7, azért aki már elérte azt, hogy 500 nettót keres, az jellemzően nem az a kategória, akit egyik napról a másikra kirúgnak, "
Nem mondtam, hogy kirúgják...
Viszont annyira változik a világ egyik pillanatról a másikra, hogy semmiképpen nem adósítanám el magam ennyire.
Jól menő, játékgépeket üzemeltető vállalkozó ismerősömet tette gallyra és utcára (lakáshitel) egyik pillanatról a másikra egy villámgyorsan meghozott rendelkezés (játékgépek betiltása)
Másik ismerősöm bankban dolgozott, szintén igen jól keresett - 322 bankfiókot zártak be és vonult ki nem egy és nem 2 bank.
De elég az is, hogy hirtelen megbetegszik kicsit hosszabb távra: a táppénz a fizetés 60 %-a legjobb esetben: 50 %-ra eladósított fizetés esetén 10 %-a marad rezsire és megélhetésre.
És akkor még nem beszéltem arról, hogy közvetlen környezetemben 4 embert tudok mondani, aki stroke-ot kapott - ebből 3-an 30 alattiak voltak és egyik pillanatról a másikra ment gallyra az életük... Most tápászkodnak fel, szülői segítséggel... ebből 2-en már több, mint 1 éve le vannak bénulva.
Nem azt mondom, hogy ezek meg fognak történni a kérdezővel - de vannak ésszerű döntések és ésszerűtlenek.
A fizetés 30%-ának nagyobb leterhelése szerintem ésszerűtlen, meggondolatlan.
De nem fontos igazat adni nekem - mert nem az igazamat akarom bizonyítani, csak elgondolkodtatni embereket, meg megvédeni őket saját maguktól :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!