Szombaton utaltak K&H-ról OTP-re és még nem jött meg mit csináljak?
" 80.000ft, Graz-ban lakik az illető, Kaposváron az öcsével találkoztam és ott adtam át a csomagot amit jofogás-on vett tőlem, szerintetek miért nem jött meg a pénz?!"
Mert átvágtak...
Most komolyan odaadtál valakinek valamit 80 ezer ft-ért, amiért nem kaptad meg a pénzt??? Hát, ez nagyon drága tanulópénz lesz!!
Hadd találjam ki: az illetőnek sürgősen kellett a cucc, ezért az öccse vette át, aki majd kiviszi neki.
Nos, ha szombaton utalt, azt az utalást - mivel banki szünnap a hétvége - ezért BÁRMIKOR VISSZA LEHET VONNI.
Szombaton "utalta" vasárnap visszavonja, mivel hétfő reggelig úgysem teljesül...
Gondolom, se az öccséről, se az illetőről nem tudsz semmit - max ismeretlen tettes ellen tehetsz feljelentést csalás miatt...
Nyomtasd ki a Jófogásos aukciódat, az illető által elküldött "bizonylatot", a levelezéseteket és irány a rendőrség.
"Szerencse" a szerencsétlenségben, hogy 50 ezer ft feletti értéknél már nem szabálysértés - tehát valamivel komolyabban fognak foglalkozni vele.
Na várj, elkapkodtam a dolgot - mert annyira csalás szagú a dolog (2,3 vagyok)
Mivel elég rövid idő telt el, előbb adjunk esélyt a dolognak és az "ártatlanság vélelmét" azért tartsuk be... :-)
Mielőtt feljelentést teszel, Fuss még egy kört": írd meg a vevőnek, hogy nem kaptad meg a pénzt, stb, és legyen szíves nézzen utána, mi lehet a probléma :-)
Ha egy héten belül nem kapod meg a pénzt, akkor nyugodtam írd meg neki, hogy feljelentést fogsz tenni a rendőrségen - hátha ettől megijed és fizet.
Ha erre sem, akkor pedig tényleg jelentsd fel....
Ezt írta Szombaton!
Szia, egy kaposvári átvétel megoldható lenne? Én Grazban élek, de az öcsém kaposvári, én el tudnám utalni a gép + a benzin költséget (ha ez szükséges) és a bizonylatot elküldeni neked, a családom vasárnap este ér fel hozzám, indulásig jó lenne megoldani ha neked is megfelel, a pénzt hétfő reggel meg kapnád várom válaszod
azért a feljelentős levelet kicsit később kellett volna írni, miután látod, hogy fenn volt az oldalon azóta, hogy a finomabb érdeklődő levelet megírtad.
remélhetőleg az átutalási bizonylat nem volt eleve hamis, és tényleg csak visszavonta, így a számlaszáma alapján elég könnyen megtalálható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!