Segítséget kérnék! 4 millió Ft kellene, de honnan?
A válság miatt el kellett adni a házunkat. Egy üres,árverezéses ingatlant szeretnénk megvenni, de kellene 4millió Ft készpénz. Ennyi pénz személyi kölcsönre sok (szerintem), ingatlanunk most nincs amire jelzálogot lehetne tenni. A szüleik ingatlana is terhelt.
Milyen lehetőség van szerintetek? Nagyon fontos lenne, pici gyerekünk van. Fizetni már tudnánk a hitelt! Bannki vagy magánkölcsön is érdekel!
Csak valós lehetőséget várok, nem poénokat. Nagyon köszi a segítséget!!!
Ha tényleg van pénz amivel tudnátok fizetni a hiteltörlesztést, akkor tessék albérletbe menni, ilyen egyszerű.
0 vagyonnal ne akarjál 5-6 millás tartozást felvenni, pláne pici gyerekkel... legyen eszed.
Mert ha tudják fizetni az albérletet (ami általában olcsóbb, mint a hitel törlesztő...), akkor biztos a jövőjük még jó ideig.
Ha viszont felvesz 6 millás tartozást, és bedőlnek, qrvára utcára kerül az anyuka-apuka, a gyereket meg elveszik tőlük és nevelkedhet intézetben...
Majom, aki óvná a családját, mi? Grati.
Egyrészt úgy gondolom, hogy inkább a sajátomat fizetném, mint albérletet, hiszen ezért tettem fel a kérdést. Az albérlet nem olcsóbb!
Másrészt 4 millióról beszéltem csak és nem 6-ról.
Harmadrészt diplomás közgazdász vagyok, nem egy lecsúszott, alkesz családról beszélünk, akitől bármikor elvehetik a gyereket. Ennyire nem rossz a helyzet. És nem rosszalló válaszokat kértem, hanem valami valódi ötletet egy család átmeneti pénzzavarának megoldására!!!
4 mill Ft-ot Személyi kölcsön címén, ingatlan fedezet nélkül nem ad egyik bank sem, tehát ez nem megoldás akkor sem, ha esetleg fizetni tudnátok a részleteket.
Az, hogy a szülői ház terhelt, nem jelenti azt, hogy ne lehetne tovább terhelni. Meg kell nézni, melyik bank hitele van rajta. Meg kell saccolni, jelenleg kb milyen értékű az ingatlan, majd megvizsgálni a Ti hitelképességeteket az adott bankban. Ebből ki lehet nagyjából számolni, hogy mik az esélyek. Ha tovább terhelhető az ingatlan, akkor az így felvett hitelből már meg tudjátok venni a házat. Amikor már megszereztétek a tulajdonjogot és az ingatlan birtokba adása is megtörtént, átkérhetitek a hitelt a saját házatokra úgynevezett fedezet cserével és ezzel egyúttal le is tudjátok vetetni a szülői házról a Ti jelzálog terheteket.
Kicsit bonyolult, de megéri végigcsinálni, mert ilyen módon pár hónap alatt valóban saját házba költözhettek vállalható havi részletfizetések mellett. Szívesen segítek, ha írsz privátban.
Egy hiteltanácsadó
Nagyon köszönöm a hiteltanácsadónak és I.-nek a privát e-mailben a segítőkézséget, de a problémánk megoldódni látszik.Egyenlőre nem kell hitelt felvennünk.
Örülök, hogy vannak itt önzetlenül segíteni akaró emberek, nem csak arcoskodók. köszi!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!