A nevem a lakcímen és a személyin a vezetéknevembe rövid "ö" van, miközben hosszú "ő" vel írom mindenhol, ha bankszámlát nyitok kérhetem, hogy hosszú ő-vel írják?
Figyelt kérdés
Tudom nem éppen a legértelmesebb kérdés, de rövid ö vel egyenest iritál, meg nem is jól hangzik, kérhetem hogy hosszúval írják? Mert amúgy is a családba hosszúval írják, nem értem hogy lett rövid.2017. jún. 30. 18:51
1/4 anonim válasza:
Nem kérheted, mivel a személyi okmányodban nem az szerepel. Az már nem te lennél. Legközelebb mikor személyit csináltatsz figyelj oda erre, és ott tedd ezt szóvá. Az anyám ugyanebbe a cipőbe jár, az anyja nevét írták el, ck-val kellett volna és kk-val szerepel a személyiben, elég durva.
2/4 anonim válasza:
* nekem is okozott már nem kis kellemetlenséget az ö ő elírása,személyiből. Egy telefon társaságnál, ő vel vittek be egy adatomat a gépbe, miközben ö. Nem tudott beazonosítani a rendszer, nem fogadta el a jelszavakat, kódokat soha.
4/4 anonim válasza:
Át kell íratnod a személyidben. Egy ismerősöm csinált ilyet, a nagyapjának ipszilonos neve volt, az apjáét i-vel írták be, de neki jobban tetszett az ipszilonos, és át tudta íratni, amikor igazolta a nagyapja papírjaival, hogy őt így hívták.
A bankszámlához csak azt tudják beírni, ami a személyidben van, mást nem.
Egyébként érdekes, hogy az ö-ő betűnél így szőröznek, anyukám neve hol i-vel, hol í-vel van, és azon még senki nem akadt fenn.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!