T-mobile és T-home tartozás miatt elértük összesen a 350 ezer ft-ot, mivel nem tudtuk már fizetni. Mivel a ház a férjem és az én nevemen van, igy kétségbe vagyunk most esve, nehogy rátegyék. Menjünk ügyvédhez, és adja át a részét nekem?
Szerintem olyan mindegy, hogy kinek a nevén van. Egyrészt ugye házastársak vagytok, tehát minden, amit a házasság alatt szereztek, az közös vagyon. Gondolom a ház is. Másrészt meg ha hozzátartozóddal kötsz szerződést, akkor az ingyenességet és a rosszhiszeműséget vélelmezni kell -> hatálytalan lesz.
Szerintem inkább próbáljátok kifizetni, mert előbb-utóbb úgyis behajtják.
A kamattal együtt lett a két szolgáltatótól ilyen magas összeg.
Az "átiratás"pedig nem százezres dolog,mivel a mi ügyvédünk nekünk elkészitette kettőnknek 20 ezerért.
A férjemé a tartozás.
Akkor beidézem a polgári törvénykönyvből amit írtam fentebb:
203. § (1) Az a szerződés, amellyel harmadik személy igényének kielégítési alapját részben vagy egészben elvonták, e harmadik személy irányában hatálytalan, ha a másik fél rosszhiszemű volt, vagy reá nézve a szerződésből ingyenes előny származott.
(2) Ha valaki hozzátartozójával vagy olyan jogi személlyel, amellyel való viszonyában többségi befolyás áll fenn, továbbá ha a jogi személy a tagjával vagy vezető tisztségviselőjével, illetve annak hozzátartozójával köt ilyen szerződést, a rosszhiszeműséget, illetve az ingyenességet vélelmezni kell. Ugyancsak vélelmezni kell a rosszhiszeműséget, illetve az ingyenességet azonos természetes vagy jogi személy befolyása alatt működő jogi személyek egymás közötti szerződéskötése esetén, akkor is, ha közvetlen vagy közvetett többségi befolyás nem áll fenn.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!