Pár hónapos OTP bankszámlámat le tudom váltani másra?
Márciusban nyitottam egy OTP bankszámlát. Utólag nagyon megbántam, hogy hagytam magam rábeszélni erre a bankra...
|Havi 120-200k között érkezik rá pénz, és havi 10k-t levonnak lakástakarékra.|
Ha szeretnék, át tudnék menni egyszerűen másik bankhoz?
Lakástakarékot ki lehet-e venni?
Van-e valami "szerződésszegés" féleség, ami miatt aggódnom kéne esetleg?
Milyen bankot javasolnátok helyette? (Én Gránit vagy Magnet Bankot néztem ki régebben magamnak, az ERSTE-ről csak rosszakat hallok, a K&H-t még nem szidta senki.)
Köszönöm a válaszokat előre is.
alapvetően természetesen bármikor lehet bankot váltani. Néhány hónapon belüli számla felmondásnál előfordul számla zárási díj. Az LTP-t megtarthatod, más bankból is utalhatod oda a pénzt.
És a számla zárási díjon felül is lehet fizetnivalód. Pl. annyira együtt emlegeted a bankszámlát az LTP-vel, hogy esetleg együtt nyitottad? Netán az LTP nyitási díjat elengedték, mert folyószámlát is nyitottál? Gondolom, akkor feltétel volt, hogy meddig leszel ügyfél. Ha ezt megszeged, akkor persze a bent lévő pénzedből le fogák vonni a ki nem fizetett számlanyitás díjat.
Szóval millió dolog lehet, hogy te hogy szerződtél, fogalmunk sincs.
Köszönöm a válaszokat.
Igen, lakástakarékot is ajánlottak hozzá, és elengedték a díját. Majd átbogarászom a papírokat, ha hazaértem.
Gránitnál nem zavarna amúgy, hogy egy fiók van. Bár vidéki vagyok, viszont mindent el lehet intézni interneten. Az OTP-nél a telefonszámváltozás miatt is be kellett mennem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!