Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Ellophatják a BKK automatán...

Ellophatják a BKK automatán keresztüli bankkártyás fizetés esetén a kártyaadataimat?

Figyelt kérdés

Ma reggel vettem egy havibérletet, mögöttem egy férfi állt, mászkált, azt hittem a buszra vár, de egyikre sem szállt fel. Megvettem a bérletet, utána odament az automatához, valamit csinált vele, mert az automata sípolni kezdett és hangos angol utasításokat adott. A férfi valamit kihúzott a kártya nyílás körül a gépből majd elszaladt.

Kb. 1 órával később jött egy sms, hogy 2830 forint értékben vásároltam, majd egy percre rá egy másik a banktól, hogy letiltották a kártyámat. Felhívtam a bankot, ahol azt mondták, hogy euroban történt egy gyanús tranzakció, ezért zárolták a kártyámat. Kérdeztem az ügyintézőt, hogy ellophatták-e a BKK automatám keresztül a kártyaadatokat, de azt mondta kizárt. Ezen kívül csak a Telekom oldalán szoktam hónap elején befizetni a telefonszámlámat, máshol nem vásároltam soha online.

Szerintetek a Telekomon befizetésnél lopták el az adatokat, vagy előfordulhat a BKK automatával is?

2017. máj. 11. 18:37
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

"Nem gondoltam volna, hogy Budapest ennyire élhetetlen, nemrég költöztem fel, vidéken a sok-sok év alatt nem történt hasonló."

Költözöl vissza?

2017. máj. 11. 22:36
 12/15 A kérdező kommentje:
Még nem költözöm vissza, mert feladtam az ottani munkámat, de elgondolkodtam rajta.
2017. máj. 12. 08:07
 13/15 anonim ***** válasza:
Na ezért nem fog soha kimenni a készpénz a divatból... mondjuk nem értem miért csak 2800 ft értékben vásárolt, ez lóf.sz összeg.
2017. máj. 12. 09:07
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Azért ne essünk túlzásokba Budapesttel meg a bankkártyás fizetéssel kapcsolatban. Én mióta bejöttek az automaták, minden hónapban legalább egyszer bankkártyával fizetek egy budapesti automatánál. És semmi bajom nem volt.

Ráadásul, a BKK automaták pont arról lettek hírhedtek, hogy a készpénz kezelésével van gondjuk: nem fogadják el a nagy címletet, vagy a visszajárót nem adják megfelelően, mert eltömítik a kiadót. Ez utóbbi nem az automaták hibája, de látszik, hogy milyen könnyű lopni ilyen esetekben is.

A bankkártyával meg igazából megvéd a bank. Mert most elment 2800 forint, de ezt vissza fogod kapni, mivel tisztázatlan körülmények között történt a tranzakció. Ha 2800 forint készpénzt lopnak el tőled, akkor azt már a büdös életben nem fogod látni. Arról nem is beszélve, hogy szerencsére a bankkártyák is egyre biztonságosabbak lesznek, már netes vásárláshoz is sokhoz külön kód szükséges, amivel az ilyen visszaélések megszüntethetők.

Szóval mindent összevetve, nem kell emiatt megrettenni, sem Budapest, sem a bankkártyás fizetés nem tekinthető túl nagy kockázatnak.

2017. máj. 12. 10:24
 15/15 A kérdező kommentje:

Utolsó, igazad van, csak tegnap kicsit eldurrant a fejem.

Utolsó előtti,rákérdeztem a banki ügyfélszolgálatosnál, hogy miért csak 2800 forint körüli összeget emeltek le. Azt mondta, hogy sok kisebb összegben szokták ezt csinálni, melyből egy nagyobb összejön, melynek az oka az, hogy van aki beállít napi limitet a kártyájára, és ha mondjuk valakinek napi 40ezer van beállítva ők meg egyből 50 ezret próbálnak lenyúlni az rögtön sikertelenségre van ítélve.

2017. máj. 12. 15:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!