Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Ellophatják a BKK automatán...

Ellophatják a BKK automatán keresztüli bankkártyás fizetés esetén a kártyaadataimat?

Figyelt kérdés

Ma reggel vettem egy havibérletet, mögöttem egy férfi állt, mászkált, azt hittem a buszra vár, de egyikre sem szállt fel. Megvettem a bérletet, utána odament az automatához, valamit csinált vele, mert az automata sípolni kezdett és hangos angol utasításokat adott. A férfi valamit kihúzott a kártya nyílás körül a gépből majd elszaladt.

Kb. 1 órával később jött egy sms, hogy 2830 forint értékben vásároltam, majd egy percre rá egy másik a banktól, hogy letiltották a kártyámat. Felhívtam a bankot, ahol azt mondták, hogy euroban történt egy gyanús tranzakció, ezért zárolták a kártyámat. Kérdeztem az ügyintézőt, hogy ellophatták-e a BKK automatám keresztül a kártyaadatokat, de azt mondta kizárt. Ezen kívül csak a Telekom oldalán szoktam hónap elején befizetni a telefonszámlámat, máshol nem vásároltam soha online.

Szerintetek a Telekomon befizetésnél lopták el az adatokat, vagy előfordulhat a BKK automatával is?

2017. máj. 11. 18:37
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Ezek alapján elég valószínű, hogy a BKK automatánál történhetett. Bár meg nem mondom neked, hogy milyen technológiával lopták el a kártyaadatokat, nyilván van rá lehetőség.
2017. máj. 11. 18:43
 2/15 anonim ***** válasza:
87%
mondjuk ha lefotózzák előlről és hátulról is a kártyád, akkor azzal tudnak online vásárolni. Az más kérdés, hogy a bkk kártyaolvasójába miként tudnak elrejteni ilyen eszközt, mert nagyon kicsi helyről van szó.
2017. máj. 11. 19:01
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
tegyél feljelentést és meséld el ezt a sztorit is ott!
2017. máj. 11. 19:04
 4/15 A kérdező kommentje:
Mindenképp megteszem a feljelentést, állítólag akkor visszafizeti a bank a pénzt is. El fogom mesélni, csak kíváncsi voltam mások véleményére is, mert a banki ügyintéző kizártnak tartotta a dolgot.
2017. máj. 11. 19:08
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
minél előbb, mert csak kb 72 óráig szokták a térfigyelő kamerák felvételeit eltenni
2017. máj. 11. 19:25
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem tartom kizártnak, tekintve a különös egybeesést. Ugyanakkor valóban kicsi ott a hely, nem lehet könnyű észrevétlenül elrejteni egy kártyaolvasót. Célszerű inkább Paypass-t használni.
2017. máj. 11. 19:36
 7/15 A kérdező kommentje:
Sajnos még nem tudok, mert be kell vinni a netbankból a tranzakciót letöltve bizonyítékként, de csak 1-2 nap múlva kerül a netbankban könyvelésre az összeg. Bízom benne, hogy holnap már látható lesz a netbankban is, mert így csak az smst tudom elvinni amiben csak a dátum, összeg és rövidített vásárlási hely látszik, az ügyintéző azt javasolta, hogy a netbanki kivonatot vigyem azt elfogadják, bízom benne, hogy holnapra a netbankban is láthatóvá válik, és munka után első utam a rendőrségre vezet majd.
2017. máj. 11. 19:40
 8/15 A kérdező kommentje:
Valóban célszerű lett volna a paypass, de sajnos én úgy tudom, hogy a BKK automatáknál erre nincs lehetőség. Egy biztos: Legközelebb inkább bemegyek a BKK jegyirodába és ott veszem meg a nőtől.
2017. máj. 11. 19:44
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
De van!
2017. máj. 11. 19:53
 10/15 A kérdező kommentje:
Ezt nem tudtam. Ezek után már nem mernék ott vásárolni, kicsit utánanéztem, bankautomatáknál is lopnak kártyaadatokat ( mindegyik történet BUdapesten volt), úgyhogy ezek után csak olyan helyen veszek majd fel pénzt, ahol a bankfiókban van az automata. Nem gondoltam volna, hogy Budapest ennyire élhetetlen, nemrég költöztem fel, vidéken a sok-sok év alatt nem történt hasonló. Győrben is voltak jegyautomaták, de ott eszébe sem jutott senkinek még az sem, hogy papírral eltömítse a visszajáró rését és később ő maga vegye ki a pénzt.
2017. máj. 11. 20:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!