VOlt feleség, még közös ház, közös hitel. Bele kell fizetnie mindenkinek?
Szerintem írass alá vele egy papírt, hogy mikortól nem fizeti a hitelt. Mert ha egyszer eladjátok, nyilván a felére tart igényt, pedig ha most pl 1 évig fizet, akkor nem pont fele/fele lesz az osztozkodás. Akár akkor kérheted az elmaradt részleteket.
Tulajdonosok is fele-fele arányban vagytok?
a hitelt neki is fizetnie kell hisz ott van a neve. Pl. egy haverom hitelre vett fel autót,de egyszer csak balesetben az autó totálkáros lett, viszont ettől függetlenül fizetheti a hitelt tovább...
Szóval a nem lakik ott duma nem releváns, hisz együtt vettétek fel papíron is.
Ha a fele ház az ő tulajdona, akkor te használod az ő részét is. A hitelt fizetnie kellene, viszont kérhet tőled bérleti díjat a saját házrészéért. Valahogy ebben kellene megegyeznetek, hogy pl. lakhatásért cserébe átvállalod a hitel részét, ezt te tudod, hogy mi a reélis összeg.
Na, várj most olvasom újra a kérdést: " a válás előtt úgy egyeztünk meg, hogy ő marad ott" "a rezsi az én dolgom, hiszen én használom a házat" Akkor nekem ez nem tiszta, van egy kis ellentmondás. Mostakkor ki lakik ott? Az asszony lakott ott, és te nem? Akkor te fizetted a hitel rád eső részét? Vagy azért nem lakik ott, mert nem akarja a hitelt fizetni? Egyébként lemondott a részéről? (nem a feléről, mert valamennyi tulajdonjoga van, hanem arról, miután nem fizeti a hitelt?) bonyolult a dolog, de nem kiszámolhatatlan. Lehet, egyszerűbb eladni, kivenni az asszony által nem fizetett hitelt, és felezni a többit.
Tulajdonjog fele-fele.
Rajta vagyok az eladáson, de sajnos felénk eléggé pang az ingatlan biznisz. :(
A hitel fizetve van, de csak én fizetem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!