Csokos, hiteles ingatlan eladása, másik, nagyobb vásárlása céljából?
Van valaki,aki hasonló cipőben jár?
A mi esetünk:2015-ben vásároltunk ingatlant.Kb 70% önerőből a többi államilag támogatott lakáshitel.A törlesztés folyoszamláról mindig időben megtörténik.
Most mégis nagyobbat szeretnénk,a meglévőt sajnos adottságai miatt bővíteni nem lehet.
Lehetséges a csok-ot visszafizetni majd újból felvenni? Esetleg más megoldás?
És a hitel átvihető másik ingatlanra?
Tudom,hogy nagyon bonyolult,de ha van,aki végigjárta vagy ért hozzá,nagyon megköszönném, ha válaszolna.
Ez az oldal a Ti időszakotokban, 2015-ben vásárolt lakásokra volt érvényes:
Külön kiemelném ezt a mondatot:
"Kerül-e jelzálogjog bejegyzés a kedvezménnyel érintett lakásra?
Igen, 10 évre a magyar állam javára jelzálogjog, és annak biztosítására elidegenítési és terhelési tilalom kerül bejegyzésre, továbbá ha ezen időszakon belül a támogatással érintett lakás elidegenítésre kerül, úgy a lakásépítési támogatást a támogatott köteles visszafizetni. "
Sajnos nincs jó hírem, mivel a használt lakásokra felvett CSOK-ot a kormányrendelet szerint csak 5 év után lehet továbbvinni másik használt lakásra, ezt azért tudom biztosan, mert a munkámból adódóan pár napja kértem rá NGM állásfoglalást és ezt a választ kaptam. Csak új építésű ingatlanra lehet azonnal tovább vinni a CSOK-ot.
A régi szocpolnál nem volt ilyen megkötés, ez viszont szerintem egy hiba a mostani kormányrendeletben, de amíg ezen nem változtatnak, sajnos ezt kell betartani.
... Illetve a kettes válasz a pontos,sajnos...
Ránk nézve legalábbis:-(
Sajnos 5 évet nem tudok várni..2 éve vettük a lakást, minél előbb újat szeretnénk venni,ahogy el tudjuk adni a mostanit.
Akkor tehát vissza kell fizetni és nem is vehetjük fel újra?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!