Kinek milyen tapasztalatai vannak a Fundamentás
lakáshitellel kapcsolatban?
Figyelt kérdés
Menyasszonyommal gondolkozunk lakás vásárláson és ehhez vennénk igénybe a Fundamentás hitelt mivel sokkal kedvezőbb a banki hiteleknél épp ezért kételkedek benne, mert túl szép hogy igaz legyen :)
Ha megengeded, mielőtt válaszolnék, visszakérdeznék. Miből gondolod, hogy a Fundás áthidaló hitelek kedvezőbbek a banki hiteleknél? Írj kérlek konkrétumot és kielemezhetjük:).
2017. ápr. 9. 15:15
2/9 A kérdező kommentje:
A banki hiteleknél kihozta ugyanazt a hitelösszeget 15 évre rosszabb törlesztővel amit a Fundamenta 10 évre.
2017. ápr. 10. 22:44
3/9 anonim válasza:
A netes kalkulátorokkal az a probléma, hogy nem tud minden hitelterméket bemutatni. A konkrétum alatt azt értem, hogy írd le, mennyi hitelt szeretnél, mi a lakáscél, milyen futamidőt szeretnél?
2017. ápr. 11. 11:58
4/9 A kérdező kommentje:
10 milliós hitelösszegről lenne kb szó max 10 évre használt lakás vásárláshoz. A Fundamenta kihozott nekem 70-80 ezer közötti törlesztőt az OTP pedig több mint 100 ezret. Az igaz, hogy megnéztem összehasonlító oldalon az ajánlatokat ott kihozott hasonlót mint a Fundamentás de nem tudom az hány évente változtat kamatot.
2017. ápr. 14. 12:34
5/9 anonim válasza:
Szerintem Te valamit nagyon félreértettél, elszámoltál, mert ha a 80.000Ft-os részletet felszorzod 120h-val, akkor összesen 9,6M Ft jön ki, tehát ezzel a havi részlettel még a tőkét sem fizetnéd vissza 10M Ft hitel esetén.
Ennyire még a Fundamenta sem jó fej, hogy kevesebbet kér vissza, mint amit adott:)
Szerintem Te simán kifelejtetted a részlet mellé még a 2x20.000Ft havi megtakarítást, vagy a Futamidő nem 10 év, az csak az áthidaló időszak lesz és utána van még másik kb 10 év Lakáskölcsön szakasz is.
Itt lentebb van egy táblázat és ezt mutatta nekem is a Fundamentás 10 év 3 hónapos futamidővel.
2017. ápr. 14. 15:18
7/9 anonim válasza:
OK, ez a táblázat egyértelműen azt mutatja, hogy 10 év + 3 hónap múlva jogosult leszel 8M Ft hitelre, ha most havi 20.000Ft-ot félreteszel és csak ez után kapod meg a 8M Ft-ot úgy, hogy további 85 hónapon keresztül még fizeted a Lakáskölcsön részleteket, ami 66.000Ft. Tisztázzunk valamit! Te most szeretnél lakást venni, vagy 10 év múlva? Ha most, akkor ez a táblázat egyáltalán nem azt mutatja, amit Te szeretnél.
2017. ápr. 14. 17:35
8/9 A kérdező kommentje:
Van lehetőség azonnali hitelre is de nemis ez a lényeg. Magyarul nem feltétlenül járok jobban ezzel se törlesztő szempontjábol mint bármelyik másik bankkal.
2017. ápr. 15. 09:53
9/9 anonim válasza:
Persze, van lehetőség azonnali hitelre is, de az átküldött táblázatok nem erről szólnak, az egészen máshogy működik.
Konkrét adatok hiányában nem tudom megmondani, Neked mi lenne a legjobb, de ha válaszolsz egy rakás kérdésre pl privátban, vagy itt, akkor tudok abban segíteni, hogy mivel járnál a legjobban.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!