Nyithatok úgy egy másik folyószámlát, hogy ne küldjenek róla semmilyen értesítést levélben a lakcímemre?
Nos, az a helyzet hogy szeretném apránként összegyűjteni egy kisebb használt autó árát a 18. születésnapomig (nem szeretnék nagy vagy erős autót, csak valami egyszerű benzines kisautót, amivel bejárhatok dolgozni és a közeli nagyvárosba egyetemre), természetesen 1-2 évnyi benzinköltség, adók, mindent hozzászámoltam
Az a helyzet már van egy bankszámlám amihez hozzáférnek a szüleim, és arról nem vehetek le, vagy tölthetek rá pénzt anélkül hogy észrevennék
Nyithatok úgy egy saját számlát erre a célra, hogy senki más ne férjen hozzá rajtam kívül, és ne küldjenek levélben értesítőket vagy hasonlót erről? (Kártyát sem szeretnék hozzá, csak egy számlát amire 20-30.000 forintjával be tudok tenni pénzt, ha összegyűlik egy-két hónap alatt annyi a diákmunkából
Már most előre látom a negatív kommenteket amiket amiatt kapok, mert autót szeretnék fiatalon, ha lehet akkor csak a pénzügyi részét vitassuk itt :)
Köszönöm!
Érdemes megemlítenem, hogy most OTP számlám van, gondolom ügyintézés során hamar kiderülne a szüleim számára, hogy van egy másik számla is a nevemen
Érdemes másik banknál csináltatni?
Nem fog elmaradni a negatív kommentem, bocs:
az már régen rossz, ha az embernek a szülei előtt titkolva kell autóra gyűjteni a pénzt - én legalábbis roppantul meg lennék sértődve, ha a fiam nem avatna be ilyen jellegű terveibe.
Ahhoz, hogy autót vezess, jogosítvány is kell - az már megvan? Vagy azt is titokban tervezed letenni?
Végezetül: ha nem vagy még 18 éves, akkor nem tudsz önállóan számlát nyitni - csak szülői hozzájárulással lehet.
Ennek az az oka, hogy a 19 év alatti fiatalkorú, aki "korlátozottan cselekvőképes": önálló szerződéskötéseket nem végezhet, stb.
Helyesbítek, bocs, melléütöttem:
Ennek az az oka, hogy a 18 év alatti fiatalkorú,
Ha nem vagy 18, akkor önállóan nem nyithatsz.
Ha 18 leszel, akkor a jelenlegin kérj olyan beállításokat, hogy csak te férj hozzá és csak te kapj értesítést sms-ben, online felületen.
Egyébként meg gyűjtsd egy "perselybe" és azt dugd el a szobádban.
Értem, és köszönöm.
Kár, hogy nem tudok számlát nyitni amíg 18 éves nem vagyok.
A jogosítvány már megvan, annak a felét kifizették a szüleim, viszont a saját autó ötletét nem támogatják addig, amíg nincs rutinom a vezetésben (márpedig a mi autónkat csak félévente ha egyszer vezethetem, az viszont nem ad nagy rutint)
Akár itthon is gyűjthetem a pénzt, de tegyük fel ha a 18. születésnapomig összegyűlik 400-500.000 Ft, de én ennél többet szeretnék még gyűjteni, és félek itthon tartani annyi pénzt, akkor hogyan tudnám a kérdésben szereplő számlát megnyitni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!