Fiatalként kaphatok így hitelt?
23 éves vagyok, 1.5éve vagyok alkalmazva mint ápolónő egy városi kórházban.
Lenne egy lakás amit megvásárolnék.
Kb 5mft-ba kerül. 1mft megtakarításom van kb, semmi másom nincs.
Ergo 4mft kellene még.
Így adna hitelt nekem bármelyik bank? 15-20évre esetleg.
Köszönöm
Gratulálni tudok az ilyen "embereknek".
Tuhuko
Az üzenet címzettje: Ismeretlen kérdező
Az elküldés időpontja: ma 04:31
Az üzenet előzménye: A kérdés: Fiatalként kaphatok így hitelt?
Az üzenet témája: Szia cica
Az üzenet szövege: Mutass képet magadról, és írd meg mire vagy hajlandó ennyi pénzért.
Lakásvásárlási hitel esetén az életkorod és a munkaviszonyod hossza megfelelő, viszont nagyon lényeges, hogy hol van a kiválasztott lakás (konkrétan melyik településen) és mennyi a nettó jövedelmed?
Egy törvény azt mondja ki, hogy az ingatlan maximum 80%-a lehet teher, tehát neked minimum 20% önerővel rendelkezni kell.
Az 5M Ft vételárnak az 1M Ft önerő pont a 20%-a, ami azért veszélyes, mert ha a banki becslő lejjebb értékeli a lakást, vagy ha olyan településen van az ingatlan, ahol a bankok eleve nem hiteleznek ilyen kevés önerővel, akkor gond lehet a kevés önerő.
Most a netto berem olyam 140-150kozott ugral.
A hely ahol vennenk az egy megyei jogu varos, szoval csak nem lenne ezzel baj.
A lakast meg nem hiszem hogy lejebb becsulnek, mert velemenyem szerint tobbet is er valamivel, csak ismerostol lenne.
Köszi, megnézzük.
Meg napokban bankokba is bemegyünk érdeklődni, csak kissé tartok attól, hogy mit mondanak. Btervnek max maradnak a szülők, de jobb lenne nélkülük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!