Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Melyik banknál nyissak bankszá...

Melyik banknál nyissak bankszámlát, és milyet?

Figyelt kérdés

1 hete töltöttem be a 18-at, szeretnék bankszámlát nyitni. Nem tudom, melyik banknál lenne érdemes, és milyen számlacsomagba lépjek. Hátha tud valaki segíteni...

A szempontok:

- lehetőleg a banknak legyen sok helyen bankfiókja, vidéki városokban is, ne legyen pest-centralizált,

- a lehető legkevesebb költséggel járjon a számla fenntartása, ne vonogasson le összegeket a bank mindenféle jogcímen, fel-le utalásoknál, egyéb tranzakcióknál, tehát olcsósááág!

- interneten szeretnék majd sportfogadásokat kötni, vásárolni, úgyhogy olyan bankkártyára lenne szükségem, amivel kivitelezhetőek a netes tranzakciók (pl. Visa Electron, Mastercard Online stb dombornyomott kártya..)

- lehetőleg legyenek valami diák, vagy korkedvezmények stb...

- viszonylag jónak számító kamattal lehessen lekötni...

Én eddig az OTP alap számlacsomagot nézegettem, de elég sok mindenért levon, és nem egyértelmű, mennyi az éves (havi?) fenntartási költége... vélemény?

Ti melyik bankot és melyik számlacsomagot ajánljátok? Előre is köszönöm a segítséget!

2010. máj. 10. 13:28
 1/3 anonim ***** válasza:

Cib Bank Cibezz számlacsomagot lesd meg! Nekem is az van és meg vagyok elégedve.

Netbank, ingyenes utalások, havi 2 ingyenes pénzfelvét, a főszámla mellett egy megtakarítási és egy internetszámla is jár hozzá. A Cibezz Kultiprogram keretében lehet nyerni könyveket, mozijegyet, koncertbelépőket, stb.

2010. máj. 10. 13:58
 2/3 anonim ***** válasza:
osztom az első ember véleményét.
2010. máj. 10. 14:37
 3/3 anonim ***** válasza:
Nekem otp junior van. Ezt 26 év alatt kötheted, talán feltétel az is, hogy diák legyél, ezt nem tudom. A költsége minimális. Amíg ezt tudom használni, biztos, hogy nem váltok, mert az biztos, hogy az otp-nek van a legtöbb automatája az országban, és minden banknál akkor olcsó a pénzfelvétel, ha a saját automatából veszed fel. De a cibezzről is jókat hallottam, csak nekik nincs annyi automatájuk, ami nálam fontos szempont (nem szeretek készpénzt tartani magamnál). A többi folyószámlája viszont nem túl jó a otp-nek, szóval ha ilyet nem tuds kötni, akkor biztos, hogy inkább más bank.
2010. máj. 10. 18:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!