Frakk01 kérdése:
Van még olyan netbank Magyarországon, amihez nem kell
tokennel meg ilyen hülyeségekkel kínlódni, hanem
egyszerűen be lehet lépni jelszóval?
Van, a legtöbb ilyen.
Raiffeisen, Erste, OTP.. soroljam?
2017. márc. 1. 10:13
2/23 A kérdező kommentje:
A legtöbb biztos nem ilyen. A CIB-nél pl. biztos kötelező, de én OTP-st se láttam még, akinek nincs. Én a CIB-nél vagyok, ott annyi a választás, hogy fizikai tokent kérsz, vagy mobil tokent, de megszabadulni sehogy nem lehet tőle.
Én meg nem akarok megszabadulni tőle, sőt, örülök, hogy ilyen... :-)
Lehet, hogy kényelmesebb lenne egyszerűen egy jelszóval belépni - csakhogy akkor sokkal egyszerűbb lenne feltörni is.Gondolj bele: valaki megtudja a jelszavadat és úgy vesz le pénzt a számládról, ahogy csak akar és annyit, amennyit akar...
A SAJÁT VÉDELMED érdekében ilyen.
2017. márc. 1. 10:39
A Raiffaesen ilyen. (A páromnak ott van a számlája.) Ott a netbankba belépéshez elég a jelszó. Egyenleget lekérdezni, utalásokat ellenőrizni tudsz token nélkül.
Utaláshoz már azonban ő is kéri az SMS-ben küldött "token"-t, de több utalást összevonhatsz, és akkor mindet egy jelszóval indíthatod.
Az OTP a belépéshez is kér ( én azt használok), azt tudom. De én örülök neki - ennyivel nagyobb a biztonság.
Téged miért zavar?
2017. márc. 1. 10:41
5/23 A kérdező kommentje:
Ezt megítélném én magamnak, hogy mennyire lenne kockázatos token nélkül az élet. Ha egyszer sok pénzem lesz, úgyis olyan bankszám,lán tartom majd, amihez semmilyen elektronikus szolgáltatás nem tartozik, ráadásul többön. Amennyi most van, azzal nem vállalnák nagy kockázatot. Jelszót is lehet változtatni, sőt, lehet két jelszava is az embernek. De még az is jobb volt, amikor SMS-t vagy emailt küldött, mert az legalább automatikusan jött, nem én foglalkoztam vele. Mint mindig, most se az a baj, hogy van ilyen, hanem hogy KÖTELEZŐ. A Paypalra persze be lehet lépni egy jelszóval, úgy látszik az USA-ban senkitől se lenne mit ellopni :D
6/23 A kérdező kommentje:
Hát akkor a Raiffeisennel se mennék messzire, lényegében ugyanott lennék. Gyanítom nem lesz megkerülhető ez a dolog...
Te miről beszélsz?? Én is CIB-es vagyok, ha bevan állítva a mobil app a telefonodon, akkor betudsz lépni simán az ujjlenyomatolvasóval.
2017. márc. 1. 11:09
8/23 A kérdező kommentje:
Ha nem szeretnék kódot meg tokent, akkor minden vágyam az ujjlenyomatfelismerős szoftver. Ja nem :D
Te tisztában vagy miről beszélek? Elindítom az alkalmazást, odateszem az ujjam és beléptem. 1 másodperc a bejelentkezés. Soha ilyen gyors belépés nem volt a CIB rendszerébe mint amióta ezt implementálták. Sokkal, sokkal jobb mint ha jelszó lenne.
2017. márc. 1. 11:26
Szóval ne hazudozz, hogy nem lehet megszabadulni a tokentől, már megszüntettem mind a kettőt. (A fizikait és a mobilt is).
2017. márc. 1. 11:30
Kapcsolódó kérdések: