Lakás vásárlása önerő nélkül, csak másik lakás
bevonásával?
Figyelt kérdés
Lakást szeretnék vásárolni, sajnos csak hitelre tudom megtenni. Szüleimtől költöznék el, egy ismerősöm állítja, hogy nem szükséges önerő, ha a mostani lakásunkat, ahol élünk fedezetként számítják be. Ez valóban lehetséges? A mostani lakást kb. 18-19 millióért lehetne eladni, az új lakást, amit néztem, pedig 11-12 millió.
2017. febr. 9. 09:44
1/9 anonim válasza:
Sok mindentől függ ( a te jövedelmed, az ingatlanok elhelyezkedése, falazata, stb), megkaphatnád-e a hitelt ? Itt alaposan utána tudsz olvasni:
Egyébként max. nagyon jó fizetésnél megy bele a bank (nettó 450),mivel az ingatlan még mindig illikvid.
2017. febr. 9. 10:13
3/9 A kérdező kommentje:
Eszem ágába sem jutna belemenni ilyenbe, az önerő megvan, csak ez az ismerősöm váltig állítja, hogy felesleges erre 3-4 millió forintot "szánni", a lakásunk simán jó lehet. A jövedelmet én is megkérdeztem tőle, azt mondta, simán megkaphatnám nettó 200.000-nél... Köszönöm a válaszokat, megerősíttettetek benne, hogy ilyen nem igazán létezik és butaság is.
2017. febr. 9. 11:39
4/9 xswerdy válasza:
igen, működik. Nem ha a másik ingatlan az értékesebb, akkor elég ha csak az a fedezet. A fedezeti ingatlan értékének lehet max. 80%-a a hitel törvényileg (a bank ennél lehet szigorúbb is) Én is vettem már így lakást.
Persze a másik törvényileg kötelező szempont, a jövedelem arányos törlesztőrészlet-maximum is játszik.
2017. febr. 9. 14:31
5/9 anonim válasza:
Több bankban is megoldható önerő nélkül a vásárlás így.
2017. febr. 9. 16:57
6/9 anonim válasza:
"Kedves" lepontozó brigád, a tudatlanság csak addig nem káros, amíg magadban tartod a véleményed. Mivel nekem ez a szakmám, 100% biztonsággal állítom, hogy megfelelő értékű helyettesítő fedezettel, vagy plusz ingatlan fedezettel LEHET VÁSÁROLNI LAKÁST ÖNERŐ nélkül. Az már más kérdés, hogy ez mekkora kockázatot jelent a fedezet nyújtójának, jó döntés-e 100%-ban hitelt adni valakinek egy ház vásárlására, stb, stb, de itt nem ez volt a kérdés. A kérdező nem azt firtatta, hogy mi a véleményünk az elképzeléséről, hanem azt, hogy megoldható-e. A válasz annyi, hogy igen, meg.
2017. febr. 10. 08:24
7/9 A kérdező kommentje:
Kedves Mindenki! Köszönöm a válaszokat!
Kedves Utolsó! Én biztos, nem pontoztalak le, nem szokásom az oldalon ezt a "funkciót" használni. Egyébként valóban, teljes mértékben megvalósítható, tegnap beszéltem egy biztosítós munkatárssal és megerősített benne.
2017. febr. 10. 09:20
8/9 anonim válasza:
Kedves kérdező, tudom, hogy nem pontoztál le senkit, Te túl intelligensnek tűnsz ahhoz, hogy csak azért pontozgass bárkit, mert neked tetsző, vagy nem tetsző a válasz kapsz és nem érdekel, hogy igaz-e, vagy sem.:)
Lakáshitelezéssel foglalkozom már 14 éve, szerintem elég biztos forrásból tudom a jó választ:).
2017. febr. 10. 12:29
9/9 anonim válasza:
Sajnos tényleg van egy "lepontozó - brigád", és még inkább sajnos, hogy sokszor szórakozásból a hasznos válaszokat is lehúzzák - még itt a pénzügyeknél is. Pedig jobb lenne, ha a "játszóházukat" áthelyeznék valami kevésbé komoly oldalra - mert sajnos így nem derül ki a kérdezők számára sem, melyik a hasznos válasz és melyik nem?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!