Ti milyen megtakarításba vágtatok bele?
Bejött? Nem jött be?
Én lakástakarékot mindenképen nyitok. De gondolkodom másban is. Nektek mi jött be?
Nyugdíj? Biztosítással egybekötött? Szabadfelhasználású?
"lakástakarékot csak lakásvásárlásra lehet felhasználni?"
Ez így nem igaz!
Felújításra, korszerűsítésre is fel lehet használni.
2-esnek: jól van már, nem kell mindenbe belekötni... :D
Úgy értettem, hogy ha lakástakarékba teszi a pénzét, akkor a végén, amikor kiveszi, nem használhatja fel mondjuk euro vásárlásra, stb. Illetve - még mielőtt ebbe is beleköt valaki - de, igen, felhasználhatja arra is, csak akkor bukja a támogatást. ÍGY JÓÓÓÓ?? :D
De hogy a kérdésre is válaszoljak: tőkegarantált befektetési alap (bármikor hozzáférhető, ez számomra fontos), valuta. (1-es vagyok)
ÍGY JÓÓÓÓ?? :D
Igen jó!
Azért javítottam mert "régen" volt rá lehetőség, hogy a futamidő meghosszabítása után "szabad felhasználásúvá váljon!
Tudom. De lakni kell valahol. Szeretnék kirepülni. Így is elkésettnek érzem ezt.
Én úgy tudom, hogy bútorra és hasonlókra is lehet költeni. A lakás jó befektetés. Érték álló. Kiadható. Életjáradék köthető rá. Stb.
Ha ilyen céljaid vannak, akkor igen, a lakástakarék neked jó választás.
Sok mindenre fel lehet használni. Bútorra történetesen csak akkor, ha az beépített, tehát a lakás szerves része lesz. Ez egyébk3nt minden berendezési tárgyra igaz.
Az eszközt a cél határozza meg.
Nyugdíjra nyilván nem LTP-t kötnek és lakás célú kiadásokat nem szabad nyugdíjbiztosítás felmondásával megoldani.
Több jó megoldás létezik, de előbb tisztázni kell a célokat és a futamidőt.
Csak a példa kedvéért: melyik a legjobb autó?
Ugye, kinek melyik? Attól függ pl., hogy milyen célra.
Javasolom, hogy korrekt tanácsadóhoz fordulj ezzel a kérdéssel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!