Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Nem kérdezhetem le a számlaegy...

Nem kérdezhetem le a számlaegyenlegemet 6 hónapnál régebbről?

Figyelt kérdés

2017. jan. 24. 12:37
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
CIB-nél az interneten akartam a számlaegyenlegemet lekérdezni és nem engedi 6 hónapnál korábbról. Ez nagyon durva. Ezek olyan minimális adatok, hogy semmibe nem kerülni, de még az igazoló leveleket sem őrzi meg. Azért nagyon kellemetlen nekem, mert egy közműszolgáltató év végén összesít, vagy pl. a közösköltség, és ha év végén differencia van szerintük, akkor azt nem tudom ellenőrizni, hogy igazuk van-e. A banktól meg több ezer forint kikérni ilyesmit személyesen. De ez nagyon nem jó gyakorlat szerintem, ehhez nincs joguk. Egyrészt mint mondtam praktikusan sem értem, mert ezek nem GByte-os adatok, hanem simán pár karakterben regisztrálható dolgok, max kByte méretű egy számlatörténet. Másrészt az én esetem egy teljesen normális eset, legalább 1 évre visszamenőleg normális lenne megőrizni, mert egy csomó mindent év végén összegeznek. Másrészt a bankon belüli ügyletek, lekötés stb. erről is jogos lenne látnom a számlák közti átutalásaimat, de még ezt sem láthatom. Végülis azt regisztrálnak elvileg amit akarnak, és fél év után nem tudom ellenőrizni?
2017. jan. 24. 12:42
 2/12 anonim ***** válasza:
Számlakivonatokat le tudod tölteni? Letöltötted őket? Azokon minden tranzakciód látszik. Tudod igazolni velük, hogy mit, hova fizettél be.
2017. jan. 24. 12:52
 3/12 anonim ***** válasza:
Sokban igazad van es van hogy pár évre visszamenőleg is kellhetnének átutalási igazolások . Jobbat nem tudsz tenni ha nem akarsz annyit fizetni , mint Te magad pl minden hó végén lemented a bankszámla kivonatokat.
2017. jan. 24. 12:54
 4/12 anonim ***** válasza:
27%

Én sem értem, hogy a Bankok miért nem képesek megkülönböztetni a kevés tranzakciót forgalmazó lakossági és kisvállalati, EV, bt-k, kis kft-k számláit a sok tranzakciós számláktól és miért kell még mindig 2017-ben is szánalmasan primitív 30 napos lekérdezésekkel idegesíteni és lekorlátozni a számlatulajdonost.

Pénzforgalmai számla nagyon sok embernek csak azért van, mert a NAV kötelezi őket, miközben akár 70 ezer forintba is bele kerül teljesen feleslegesen évente a fenntartásuk.

Az ERSTE bank, akik az egyik legszánalmasabb online banki felületet nyújtják, például olyanokkal idegesítik az ügyfelet, hogy ha le akarsz kérdezni egy 31 napos hónapot, van bőr a képén a webes felületnek pop-up ablakkal idegesíteni, hogy CSAK 30 napot tudsz lekérdezni.

Nem kijavítja automatikusan 30 napra, ha már ekkora xar az egész, hogy nem tudsz többet lekérdezni, hanem felugró ablakkal felbosszant.

Ezt tolják 10 éve a nyomorék ERSTE bankos informatikusok.

De ennél durvább apróbb dolgok is vannak, pl. a vállalti netbank felületen nincs munkamenetet jelző visszaszámláló, a lakosságin van, 15 perc után hogy kiléptet, nem lehet lekérdezni például éves adóbevalláshoz a bevételeket egy gombnyomással, és sorolhatnám mekkora trágya az egész ERSTE netbank.

Kíváncsi vagyok mennyiért lógatják a lábukat azok a szerencsétlenek, mind az informatikusok, mind a vezető beosztású IT-sek, akiknek minimális követelményük sincs. "Működik, aszt jóvanazúgy!"

Ha levelet írsz nekik, NEM VÁLASZOLNAK, javaslatot tenni, hogy mit kellene javítani a netbank felületen nem lehet tenni, meg sem kísérli a szerencsétlenje, hogy oda baxxon egy ingyenes űrlapküldési lehetőséget, hogy elmondja neki, még egyszer mondom INGYEN a szla.tulajdonos, hogy mi az Istenre van szüksége egy netbank felületen.

Egyszerűen felháborító az ami a bankok oldalán megy, hogy 10 év alatt sem voltak képesek megoldani alapvető elvárásokat.

Ja és persze arra milliárdokat szórnak el, hogy a TV-ben reklámozzák magukat, hogy "Az év bankja az ERSTE"

Kirúgni az összeset egytől-egyig!

2017. jan. 24. 13:09
 5/12 A kérdező kommentje:
Én nem töltöttem le a számlakivonatokat, nem is tudom hol vannak, ha kapom őket. De most nincsen jogom letölteni őket? Ha nem papír alapon kapom, hanem elktronikusan, akkor is szerintem maradandó formában kéne legyenek, azaz letölthetők kéne legyenek akármeddig, de legalábbis, évekig.
2017. jan. 24. 13:17
 6/12 anonim ***** válasza:

A minap volt egy ilyen kérdés, igaz, az OTP-re - Állítólag a Számlakivonatok, Szerződések, dokumentumoknál meg lehet nézni.

http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__banki-ugye..

2017. jan. 24. 13:35
 7/12 anonim ***** válasza:

De most megpróbáltad a számlakivonatokat megnézni? Letölthetőek?

Igaz és másik banknál vagyok, de nekem évekre visszamenőleg le lehet tölteni, csak le kell hívni őket. Nincs ott automatikusan az összes. Vagyis a rendszerben ott van, csak nem látható az összes, csak amit lehívsz.

2017. jan. 24. 13:58
 8/12 TR75 ***** válasza:
A CIB-nél valóban csak 6 hónapra visszamenőleg kérdezhetőek le a számlakivonatok. Amikor le szeretnéd kérdezni, írja is, hogy mentsd el őket, pont emiatt.
2017. jan. 24. 15:43
 9/12 anonim ***** válasza:
Az erste 90 napot enged egyben lekérdezni, de azt bármeddig visszamenőlegesen. 3 éve van ott számlám és múltkor kellett egy két évvel ezelőtti tranzakció. Ezt csak az egyik habzó szájú válaszolónak írom. Szamlakivobatot valóban nem lehet ilyen régit, de szamlatörténetet igen. Viszont ha elektronikus kivonatot kér valaki, akkor a bankfiókban ingyen kinyomtatják bármelyik hónapot. Cib-nél nem tudom, hogy ez hogyan működik.
2017. jan. 25. 06:53
 10/12 A kérdező kommentje:
CIB-nél nem lehet a számlatörténetet csak 6 hónapnál nem régebbit. A számlakivonatot meg törli. De igazából a kivanaton nem szerepel szerintem a megjegyzés rovat, és amikor ugyanod autalgatsz ugyanakkora összegeket, akkor fontos a megjegyzés, hogy pl. melyik hónap díja, vagy kinek a nevében utaltál, stb. Kikérni pedig súlyos ezresek tételenként, valami 6000Ft-ra emlékszem, de lehet hogy csak 2000.
2017. jan. 25. 10:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!