Ha még csak most lett élettársam 1 hónapja a barátom, és nekem vannak a hitelek a nevemen, az élettársamé a ház, akkor nem vihetnek el semmit sem a végrehajtók az ő vagyonából?
Nem vihetnek el. Nekem egy saját lakásom van és az én élettársam halmozta a tartozásokat.Hozzám volt bejelentve. Jöttek a behajtócégtől, hogy visznek cuccokat. Azt mondtam neki, ha csak egy szöget is elvisznek a tulajdonomból, akkor fel lesznek jelentve. elmentek.
De mondani sem kell, hogy 1 hét múlva a párom sem volt már a párom, mert engem többet ne hozzon ilyen megalázó helyzetbe.
Az még, hogy az a behajtócég nem vitt el semmit tőled, még nem azt jelenti, hogy nem vihetnek... Lehet, hogy náluk se volt minden rendben!
A szabály egyszerűen az, hogy amiről nem tudod ott helyben számlával vagy más módon igazolni, hogy a tiéd és nem az adósé, arról feltételezhető, hogy az adósé, így vihetik... ehhez elég az, hogy a te lakásodban legyen a bejelentett lakcíme. Később majd igényperben követelheted vissza amit elvittek és nem az adósé, már feltéve ott is, hogy tudod igazolni hogy a tiéd! Ha nem, akkor szopi..
Egyébként itt a végrehajtási törvény vonatkozó része, ez alapján tehetik meg:
86. § (1) Lefoglalni az adós birtokában, őrizetében levő vagy más olyan ingóságot lehet, amelyről valószínűsíthető, hogy az adós tulajdonában van.
(2) Nem lehet lefoglalni az adós birtokában, őrizetében levő ingóságot, ha a rajta levő jelből vagy más körülményből minden bizonyítás nélkül kétségtelenül megállapítható, hogy az ingóság nincs az adós tulajdonában.
(3) A házassági életközösség tartama alatt a házastársaknak vagy bármelyiküknek a vagyontárgyát bármelyik házastárs ellen külön vezetett végrehajtás során is le lehet foglalni. Nincs helye a foglalásnak, ha az a házastárs, aki ellen a végrehajtás nem irányul, kétséget kizáróan igazolja, hogy a szóban levő vagyontárgy nem a házastársi vagyonközösséghez, hanem az ő különvagyonához tartozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!