Tartozásom van és nem tudok fizetni és nincs s nevemen semmi, gyesen vagyok abból is tiltanak le?
Aha értem
És akkor mi van ha már jött a bíróságtól is levelem, mert nem tudom fizetni?
De nem vettem át a levelet?
Ha nem veszed át, attól még kézbesítettnek tekintik.
Egyszer majd úgy is behajtják rajtad. Minél később, annál több lesz a kamat.
Ezek sohasem évülnek el.
Az is lehet, h jön majd a végrehajtó és viszi a tévét, meg a bútort.
Így megy ez...
és ha nem jelenek meg a bíróságon ha esetleg sz van a levélben hogy mennem kéne?
De ha nincs a nevemen semmi hanem Páromén minden és nem vagyunk házasok akkor is visznek el dolgokat?
jobban jársz ha elmész a bírósági tárgyalásra, mert a távollétedben még kedvezőtlenebb döntést fognak hozni, amit még jobban megszívsz.
én már egyszer pórul jártam. volt 120ezres tartozásom.
9 évre rá 800ezret kellett visszafizetnem.
több esélyem lett volna, ha megjelenek a bíróságon, illetve nem hagyom, hogy nélkülem alakuljanak a dolgok
egyszer biztosan lesz munkád, vagyonod, vagy férjhez mész..
de úgy tudom a tartozás még öröklődik is, tehát sehogy sem jó.
sajnos be kell nyelni a békát. előbb vagy utóbb.
az egyetlen megoldás elmenekülni egy olyan országba, ahol a magyar állam nem ér utol., de ezt nagy tartozásoknál szokták csinálni, és thaiföld felé mennek.. pl..:(
Hiába nem vagytok házasok. Ha életvitel szerűen együtt éltek 5 éve, akkor a lakásban található értéktárgyak közös vagyonnak minősülnek. Ezek alól azok a tárgyak kivételek, amik egyértelműen bizonyítható módon vagy az egyik vagy a másik félhez tartoznak.
Ez lehet egy nevesített számla, vagy mondjuk egy vadászfegyver esetén vélelmezhető, h azé aki vadászik...
Jobban teszed, ha nekiállsz alkudozni a fizetési kondíciókról! Ha homokba dugod a fejed, sokkal rosszabbul jársz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!