Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Tartozásom van és nem tudok...

Tartozásom van és nem tudok fizetni és nincs s nevemen semmi, gyesen vagyok abból is tiltanak le?

Figyelt kérdés
2010. máj. 5. 07:53
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
gyesből nem, de majd a munkabéredből kamatokkal..:(
2010. máj. 5. 07:58
 2/16 A kérdező kommentje:

Aha értem

És akkor mi van ha már jött a bíróságtól is levelem, mert nem tudom fizetni?

De nem vettem át a levelet?

2010. máj. 5. 08:05
 3/16 anonim ***** válasza:
Gyesből nem tilthatnak semmit, viszont a tartozás nem évül el, kamatozik. Nyilván egy-két év múlva a jelenleginek a többszöröse lesz az összeg. Előbb-utóbb lesz valamid (munkahely vagy bármilyen vagyontárgy) vagy ha esetleg házasságot kötsz, akkor onnantól a férjedtől is vonhatnak és a közös vagyontárgyakra is rátehetik a kezüket.
2010. máj. 5. 08:24
 4/16 anonim ***** válasza:

Ha nem veszed át, attól még kézbesítettnek tekintik.

Egyszer majd úgy is behajtják rajtad. Minél később, annál több lesz a kamat.

Ezek sohasem évülnek el.

Az is lehet, h jön majd a végrehajtó és viszi a tévét, meg a bútort.

Így megy ez...

2010. máj. 5. 08:29
 5/16 A kérdező kommentje:

és ha nem jelenek meg a bíróságon ha esetleg sz van a levélben hogy mennem kéne?

De ha nincs a nevemen semmi hanem Páromén minden és nem vagyunk házasok akkor is visznek el dolgokat?

2010. máj. 5. 08:33
 6/16 anonim válasza:
Ha nem vagytok házasok akkor nem visznek el semmit ami az ő nevén van, viszont szerintem csak magatokkal szúrtok ki, ha semmit nem fizettek, az ilyen tartozások rosszabbak a legdurvább személyi kölcsönnél is, mármint kamatozás szempontjából! Én azt tanácsolom, fizessetek!
2010. máj. 5. 08:42
 7/16 anonim válasza:
Ha nem jelensz meg a bíróságon, akkor ha minden igaz, legközelebb már idézést kapsz, aztán legközelebb már a kékruhások fognak kopogtatni az ajtódon és ők visznek be...előző voltam.
2010. máj. 5. 08:44
 8/16 anonim ***** válasza:

jobban jársz ha elmész a bírósági tárgyalásra, mert a távollétedben még kedvezőtlenebb döntést fognak hozni, amit még jobban megszívsz.

én már egyszer pórul jártam. volt 120ezres tartozásom.

9 évre rá 800ezret kellett visszafizetnem.

több esélyem lett volna, ha megjelenek a bíróságon, illetve nem hagyom, hogy nélkülem alakuljanak a dolgok

egyszer biztosan lesz munkád, vagyonod, vagy férjhez mész..

de úgy tudom a tartozás még öröklődik is, tehát sehogy sem jó.

sajnos be kell nyelni a békát. előbb vagy utóbb.

az egyetlen megoldás elmenekülni egy olyan országba, ahol a magyar állam nem ér utol., de ezt nagy tartozásoknál szokták csinálni, és thaiföld felé mennek.. pl..:(

2010. máj. 5. 08:47
 9/16 anonim ***** válasza:
A párodnak igazolni kell tudni számlával mindenről ami a lakában van, hogy az övé és nem a tiéd. Ha ezt nem tudja megtenni, akkor már pakolnak is.
2010. máj. 5. 08:50
 10/16 anonim ***** válasza:

Hiába nem vagytok házasok. Ha életvitel szerűen együtt éltek 5 éve, akkor a lakásban található értéktárgyak közös vagyonnak minősülnek. Ezek alól azok a tárgyak kivételek, amik egyértelműen bizonyítható módon vagy az egyik vagy a másik félhez tartoznak.

Ez lehet egy nevesített számla, vagy mondjuk egy vadászfegyver esetén vélelmezhető, h azé aki vadászik...

Jobban teszed, ha nekiállsz alkudozni a fizetési kondíciókról! Ha homokba dugod a fejed, sokkal rosszabbul jársz.

2010. máj. 5. 10:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!