Megtudná valaki mondani, ilyen lehetséges-e?
Csupán egy kérdésem lenne a devizahitel visszafizetésével kapcsolatban!
2008 áprilisában vettem fel 3 milliót,20 évre az Otp-től.
Kb befizettem ez idáig 4 milliót!
Jelenleg fennálló tartozásom, 2 950 000 ft.
Mint tudom,eddig a kamatokat fizettem előre ki,20 évre.
Ha most befizetném ezt a majd 3 milliót,nem - e lehet egyezkedni a bankkal,hogy valamennyit engedjenek el! Ugye így csak 9 évig használtam a pénzüket,a további 11 évre miért fizessem ki a kamatot?
Ebben kérném a segítségét egy rövidke kis válasszal,hogy van-e mód ,esetleg törvény erre? Köszönöm.
milyen elengedést akarsz? Ha kifizeted a tőkét, akkor nem kell, hogy semmit elengedjenek, mert nem is számolnak kamatot.
Az ügyvéd meg pénzt akar keresni, persze, hogy támadni akar...
Simán menj be a bankba, vagy hívd fel őket, és jelezd, hogy kifizeted a teljes tőketartozást, ami hátra van, és ennyi.
Kérdező: amiről te beszélsz az az annuitásos hitel, de nem egészen érted a működését.
Most kicsit nehéz lenne elmagyarázni egészen pontosan így pár sorban, de a lényeg az, hogy valóban nagyon sok kamatot fizettél és nagyon pici tőketörlesztést.
A kamat viszont nem előre volt fizetve, hanem a hitelednek annyi a kamata havonta, amennyit fizettél, meg mellé egy icipici mindig a tőkéből is törlesztettél. Mivel a törlesztett tőkére már nem kell kamatot fizetned, ezért minden hónapban egy icipicivel kevesebb kamatot kellett fizetned, és egy icipicivel több tőkét törlesztettél.
Tehát amikor azt látod, hogy a havi törlesztőd 1100 forint, amiből 1000 forint a kamat, és 100 forint a tőke, akkor bizony az azt jelenti, hogy a hiteled kamata havonta 1000 forint nem azt, hogy te előre törleszted a kamatot.
Ha viszont bármikor bemész, és kifizeted a tőkét, akkor tovább nem lesz rá kamat sem amit fizetned kellene, viszlát, mehetsz békével...
Ha megvan a tőke a zsebedben, akkor meg nem támadni kell a bíróságon, mert annak csak az a vége, hogy ügyvédre költöd a tőkét, és elbukod a pert, hanem be kell sétálni, és végtörleszteni a hitelt.
Egyezkedni nem erről szoktak, hanem például ha nem fizetted a hitelt, és késedelmi kamatot vernek rád, akkor a bank hajlandó alkudozni, hogy elenged valamennyit a késedelmi kamatból, ha cserébe te befizeted a hitelt.
Ez főleg azoknak szól, akiknek igazából lenne pénze törelszteni a hitelt de arra már nem, hogy a késedelmi kamatokat is kifizesse (ilyenkor sem szoktak mindent elengedni, szóval nem érdemes arra játszani, hogy előbb felhalmozod, hogy utána hátha elengedik :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!