Lehet ebből problémám?
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Viszont szeretném tudni, hogy akkor ez esetben miért nem? illetve mire kell odafigyelnem legközelebb?
Azért mert nem értem el azt az összeghatárt amit a bank állítólag jelent a nav felé?
Vagy mert világosan látszik hogy egy konkrét terméket vásároltam és nem egyéb tranzakció történt?
Esetleg azért mert az éves fizetésem nagyjából fedezi ezt a kifizetést?
Vagy más oka van?
Szeretnék képbe kerülni, illetve szeretnék még idén magamnak is vásárolni valamit 100.000ft-on felül viszont nem tudom az még belefér-e ?
Nem. Van hivatalos papírokkal igazolható jövedelmed, ami felteszem, eleve a bankszámládra érkezik és Te leveszed jó végén, mert jobbnak látod, ha otthon tartod előkészítve a betörőknek.
Ebbe nem köthet bele senki, a Te pénzed, azt csinálsz vele amit akarsz, olyan formában tartod és ott, ahol akarod.
Max ha érdeklődik a NAV, megküldöd neki a bérpapírjaidat, esetleg az év összes banki kivonatát, amiből látszik a számlamozgás.
Készpénzben kifizetnek még valahol hivatalosan?
Mert a "zsebbe 100" nem igazolható semmilyen papírral.
Tényleg nem kötekedni akarok, csak ez meglepett!
Természetesen lehetséges, nincs ezzel semmi gond!
Max. jelentették a NAV-nak a kiugró összeget, de nem lesz belőle semmi.
Én is készpénzben kapom a fizetésem, és teljesen hivatalosan, nincs benne a szürke gazdaságot segítő összeg!
És még tudok egy csomó céget, ahol készpénzben kapják.
Nem lehet problémád, mert bizonyítható, hogy a családdal összedolgozva fizettél ki a bankszámláról egy nagyobb összeget valamilyen oknál fogva. Például, csak bankon keresztül lehetett intézni, nem akartál ennyi pénzzel rohangálni befizetni stb.
Én is megszoktam kérni a bankszámlával rendelkező családtagjaimat, hogy ezt-azt intézzenek már el a számlájukon keresztül Nekem, mert évi 2 ilyen eset miatt nem óhajtok egy egész bankot eltartani éveken keresztül. :)
Ne parázz, ez nem az az eset, ami miatt zargatni fognak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!