Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Fix kamatozású hiteleknél...

Fix kamatozású hiteleknél tényleg nem változhat a törlesztő és a visszafizetendő összeg?

Figyelt kérdés

10 évre vennék fel 10 milliót, és lehet választani, kamatperiódust. Ha mondjuk olyat választok h fél évente változhat akkor elég kedvező, jelen állás szerint (ha 10 évig nem lesz válság , stb) kb 11 millát kéne visszafizetni összesen. Ha 10 évig fixálom a kamatot akkor kb 13-at. Most ez nekem megérné ha tényleg igaz, h nem változik. Ha jól sejtem ezek ft hitelek ugye?

Arra is gondoltam h 3 max 4 évre venném fel mert akkor szinte nem is kell kamatot fizetni, de akkor elég magas lenne a törlesztő ahhoz h ha munkanélküli leszek ne tudjam fizetni. Nyílván a 10 éveset is visszafizetném hamarabb mert a többi pénzt ami így megmarad félretenném és közbe befizetném, de mégis van opció h ha nincs munkám akk a félretettből tudok fizetni.

2016. nov. 20. 15:35
 1/5 anonim ***** válasza:

Igen, a lakáshitelek forint alapú hitelek és amelyiknek fix a részlete, az valóban nem változtatható.

Azt javaslom, nyiss a hitel mellé lakástakarék szerződéseket és azzal zárd le a hitelt 4 év múlva. Ebben az esetben a 30% állami támogatás kompenzálni képes a hitel kamatát.

2016. nov. 20. 18:30
 2/5 A kérdező kommentje:
néztem azokat is, de sajnos kamat 0 mindhez. már nem olyan jók a kondíciók mint pár éve. max az állami hozzájárulással több, de úgy meg már határeset h megéri e
2016. nov. 23. 09:47
 3/5 anonim ***** válasza:
Szerintem tévedésben vagy, mert sosem a kamat volt a vonzó a lakástakarékoknál (egyébként most is van 3%-os termék is), hanem a 30% állami támogatás, ami miatt a rövid módozatok éves hozama több, mint 10%. A jelenlegi hitelek kamata alacsony, épp ezért éri meg most a tőke legalább egy részét lakástakarékból visszafizetni, mert sokkal kedvezőbb lesz így az összköltség.
2016. nov. 23. 10:12
 4/5 A kérdező kommentje:
Volt az otp-nek, fix csomagja, ott 4 éves futamidővel néztem, 20e-s havi befizetéssel. Így 4 év után adnának kb 300e -t államilag és 70e-t kamatokból. A mostani kalkulátorok viszont már csak a start csomagot hozzák ki ahol ugyan ezen idő után a kamatokból kb 5e ft jön össze. Más bankokat is néztem de ott se volt sokkal jobb a helyzet.
2016. nov. 23. 11:42
 5/5 anonim ***** válasza:
Van az OTP-ben FIX módozat, csak jól el van dugva, nem hozza kalkulátor és feltételhez van kötve a nyitása. Fundánál is van Hozamleső, ott is 3% a kamat.
2016. nov. 23. 11:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!