Fix kamatozású hiteleknél tényleg nem változhat a törlesztő és a visszafizetendő összeg?
10 évre vennék fel 10 milliót, és lehet választani, kamatperiódust. Ha mondjuk olyat választok h fél évente változhat akkor elég kedvező, jelen állás szerint (ha 10 évig nem lesz válság , stb) kb 11 millát kéne visszafizetni összesen. Ha 10 évig fixálom a kamatot akkor kb 13-at. Most ez nekem megérné ha tényleg igaz, h nem változik. Ha jól sejtem ezek ft hitelek ugye?
Arra is gondoltam h 3 max 4 évre venném fel mert akkor szinte nem is kell kamatot fizetni, de akkor elég magas lenne a törlesztő ahhoz h ha munkanélküli leszek ne tudjam fizetni. Nyílván a 10 éveset is visszafizetném hamarabb mert a többi pénzt ami így megmarad félretenném és közbe befizetném, de mégis van opció h ha nincs munkám akk a félretettből tudok fizetni.
Igen, a lakáshitelek forint alapú hitelek és amelyiknek fix a részlete, az valóban nem változtatható.
Azt javaslom, nyiss a hitel mellé lakástakarék szerződéseket és azzal zárd le a hitelt 4 év múlva. Ebben az esetben a 30% állami támogatás kompenzálni képes a hitel kamatát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!