Mit jelent a gyakorlatban az, hogy az OTP-nél az ATM limit 150. 000 Ft. A vásárlási limit "A számlaegyenleg erejéig szól"?
...ha pl. van 90.000 Ft. a számlámon akkor az ATM-ből felvehetek 150.000-et, vagyis gyakorlatilag 60.000 mínuszba kerülhetek, viszont a boltban csak 90.000 Ft. erejéig vásárolhatok?
A válaszokat előre is köszönöm!(Telefonon elérhetetlenek, a legközelebbi OTP éppen ma zárt be korábban - 13.00-kor..)
Nem.
Ha 90 van a számlán, és nincs folyószámla hitelkereted, akkor nem tudsz vele mínuszba menni.
Az ATM limit az egyszeri (egy napi?) felvehető max összeget jelenti - így pl. ha ellopják a kártyád pin kóddal, akkor max. 150 ezret tudnak vele egyszerre felvenni.
Ha vásárolsz, akkor a jelenlegi beállításoddal 150.000 Ft-nál nagyobb összeget is ki tudsz fizetni, persze csak akkor, ha van rá fedezeted. Ha 90 ezred van, akkor 90 ezret. Ha viszont van rajta 500.000 Ft-od, akkor tudsz venni egy tévét 210.000 Ft-ért. Sőt, akármit vehetsz, de ha 500.001 Ft lesz a számla, azt már nem tudod a kártyával kifizetni.
Köszönöm szépen a válaszod!
Hétfőn bemegyek hozzájuk mert a régi kártyám cseréje után az ügyintéző azt ígérte, hogy minden marad a régiben.
A régi kártyámmal tudtam túlkölteni ha néha éppen úgy jött ki a lépés.Egyébként előkotortam a régi papírjait is és arra is az van írva, hogy vásárlási limit a számlaegyenleg szól.
Köszi szépen ezt is.
Anno kötöttem rá valami folyószámla hitelkeret megállapodást vagy hasonlót.Akkor hála Neked megnyugodtam, hogy ez valószínűleg folytatódik.:)
Üdv.!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!