1. 000. 000 ft- ig még érdemes lenne hitelt fel venni?
Mire kell a hitel, milyen típusú hitelre gondolsz?
Személyi kölcsön, lakáshitel?
Kicsit bővebben írd le, mit szeretnél, mert így megválaszolhatatlan a kérdésed.
Hát arról nem beszélve, hogy manapság már nem feltétlenül úgy működik a dolog, hogy érdemes-e, hanem úgy, hogy kapok vagy nem kapok?
Számtalan feltételt támasztanak a bankok - aminek vagy megfelel az ember vagy nem...
Köszönöm a válaszokat . Hát például van 1.300.000 ft ért autó na most gyűjtenék 300000 ft- ot . És az egy milliót fel venni. De gondoltam h ez nem ilyen egyszerű csak ki gondolni inkább .
Az utolsót nem nagyon értem tehát nem veheted le az összes pénzt a számládról.
Akinek van rendes, stabil bevétele, munkaviszonya, annak, még ha nem is akarja, a bankok ajánlgatják és megállapítanak egy folyószámla - hitelkeretet. Ez azt jelenti, hogy pl. 100 vagy 200 ezer ft-ig (ha jó jövedelmed van, esetleg több) lemehetsz mínuszba a számláddal, használhatod a bank pénzét - persze megfelelő kamatokat számolnak rá. de mégis ott van biztonság gyanánt a lehetőség, ha hirtelen egy mosógépet, stb kell venni. Aztán szép lassan ráér az ember visszafizetni, visszatöltögetni.
Ha Neked 300 ezer ft-od van és 1 millió ft-ot akarsz felvenni AUTÓRA!, akkor ezt semmiképpen nem javaslom. Ugyanis nem csak a hitelt kell visszafizetned az autóvásárláskor, hanem az autót is fenn kell tartani - tehát dupla kiadás, amivel gondolom, nem számoltál...
Pl. havi 20 ezer ft a törlesztő, de az autó havi fenntartása (kötelező felelősségbiztosítás, stb)+ benzin szintén a másik 20-as (minimum), tehát nem 20 ezer ft plusz kiadásod lesz, hanem 40 ezer ft - és akkor még nagyon szerényen számoltam. Annyit meg már nem biztos, hogy elbír a fizetésed...
Arról már nem is beszélve, hogy az autó a megvásárlása pillanatától fogva csak veszít az értékéből - tehát még eladni sem tudod annyiért, mint amennyiért megvetted.
Tudom, hogy a használt autónak kibukhatnak hibái, de én kezdetnek tutira használt autót vennék - pár százezerért...
Ha mód van rá, ismerőstől, akinél "látom" az autó előéletét: hányszor panaszkodott, hogy szervizbe kell vinni, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!