A bank forintosíthat e hitelt, ügyfél kérése nélkül? Jogos e az ingatlan árverés ha az adóstól letiltják a törlesztő részletet?
* forintosíthat-e
* Jogos-e
Azért kérdeztem rá, hogy biztos-e hogy a törlesztőt vonják, mert én is úgy gondoltam, ahogy Koplárovics Béci, vagyis hogy ez már végrehajtás alatt van. Azért van forintosítva, mert a végrehajtónak forint követelést lehet átadni és valójában nem a törlesztőt vonják, hanem a tartozást. De ez csak elméleti okfejtés, lehet két végrehajtás is van (egyik a törlesztőre, aztán egy másik is indult).
Összefoglalva: jogos lehet mind a kettő, de ezt a papírok ismeretében lehetne megmondani. Ha már itt jár a dolog, akkor valószínűleg minden jogorvoslati lehetőségről kifutott.
A forintosítással és elszámolással több mint egy évig nap mint nap tele volt a média.
A forintosítás jogos és a legtöbb esetben az adósnak előnyös volt. Az elszámolás minden esetben.
Nem hiszem, hogy törlesztő részletet tiltanak le végrehajtás során. Mert mire végrehajtásra kerül, addigra már felmondták a hitelt.
Már csak azért is, mert időben sokkal több, mire végrehajtásra jut, mint amennyi idő nemfizetés után a bank felmondja a hitelszerződést.
Itt nyilván végrehajtás van és a végrehajtó azt vonja le a munkabérből amit törvényesen lehet. Ez lehet, hogy kb. egybeesik azzal az összeggel ami korábban a törlesztőrészlet volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!