Ha nem volt pénzmozgás, kötelesek vagyunk kifizetni a késedelmi kamatot?
Egy non profit szervezetről van szó.
Takarékbanknál vezetett folyószámlánkon nem volt terhelés, mínuszban van az egyenlegünk.
Mindenképp meg kell fizetnünk ezt a tartozást, ha bevételünk nem volt egyáltalán?
Köszönöm a választ előre is !
Szerinted kit erdekel, hogy nem volt beveteletek?
A szamlavezetes sincs ingyen, a tartozas raadasul mar regebb ota fennall (erted, a bank penzet hasznaljatok), igy aztan a teljes joggal kovetelik rajtatok a kamatokat. Adott esetben be is hajtja, de az nektek nagyon draga lesz, mert a behajtas koltsegeit is ratok terheli.
Persze, hogy meg kell fizetni.
Az nem a pénzmozgáson múlik, hanem a másik fél joga megkapni.
Kedves xswerdy nevű felhasználó !
Köszönöm kedves válaszodat! :)
Én is hallottam már olyat, hogy elengedik a kamatot mivel nem terhelte a számlát pénz,nem érkezett sem pályázat útján,se más helyről...ezért is tettem fel a kérdésemet, hogy biztosra menjek!
De kifizetjük mindenesetre, mivel az ügyintéző is ezt mondta, hogy letiltáss behajthatják az összeget+még egyéb kamatokat...
Egyébként nem akarjuk használni a továbbiakban, megszűntetni készülünk az egyesületet.
Üdv.!
letiltással*
-bocsánat, félreütöttem-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!