Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » 500. 000 Ft megtakarításom...

500. 000 Ft megtakarításom van, mi a legokosabb, amit csinálhatok vele?

Figyelt kérdés
Nem értek a pénzügyekhez, gondoltam hátha tud itt valaki ötlettel szolgálni. 21 éves egyemista vagyok, ez a pénz kb 5 év alatt gyűlt össze, folyamatos diákmunkából. Jelenleg semmire nincs szükségem, ezért mostanában nem szeretném elkölteni. Hogyan tudnám kamatoztatni?
2016. okt. 29. 23:08
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

Ezzel az összeggel az a baj, hogy túl sok ahhoz, hogy elherdáld, de túl kevés ahhoz, hogy valami klassz dolgot csinálj belőle. A befektetésekre jellemző, hogy minél magasabb a várható hozam, annál rizikósabb.

Gondolj csak bele, hogy egy jobb - 10% körüli, sajnos az már jónak minősül - hozamú megtakarítást megpróbálsz. Ha bejön, akkor van 550.000Ft-od, de ha nem, akkor lehet, hogy bukod az egészet, vagy egy jelentős részét. Állampapír ami nagyjából kockázatmentes, de éves szinten pár ezer forintot nyernél vele és ahhoz is le kell kötnöd, ha pedig valami váratlan kiadás jön és hozzá kell nyúlnod, akkor bukod a kamatokat is. Én nem nyúlnék hozzá, gyűjteném tovább a pénzt, jó lesz az még "védőhálónak", vagy pénzmagnak. :)

2016. nov. 2. 01:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!