Hitelbírálatnál az számít, ha van lakáskasszám?
Hitelt szeretnék igényelni,és az érdekelne,hogy hitelbírálatnál a meglévő LTP-t hitelnek számítják-e?
Tehát a havi 20 ezer forint,amit fizetek rá,hiteltörlesztőként jelenik meg avagy sem?
Otp-s a LTP-m és a fundamentánál szeretnék kisebb összegű hitelt igényelni,ahol meg van szabva,max.mennyi lehet a havi kiadásom,csak nem tudom,hogyha nem vallom be az otp-s LTP-t,akkor azt ők attól látják-e? vagy például egy másik bank látja-e,hogy nekem van az otp-nél LTP-m?
Köszönöm előre is,ha valaki tud segíteni a válaszával!
A lakástakarék befizetés betétnek minősül, tehát inkább előny a megtakarítási hajlam egy hitelbírálatnál, mint hátrány és semmi esetre sem számolják bele a jövedelem terhelhetőségi limitbe. Ez alól azok a hitelek kivételek, ahol a megtakarítás bele van kombinálva a hitelbe, pl ilyen az összes Fundás áthidaló hitel.
Biztos vagy benne, hogy az jó döntés, hogy OTP LTP mellé Fundás hitelt igényelsz????
Köszönöm a választ!
Igazából ingatlanfelújításra szeretnék,csak nem akkor,mikor lejárna,hanem minél előbb,de az OTP LTP-nél nincs lehetőség erre,csak a fundamentánál,ahol viszont kölcsönnek veszik,mivel nem 4 év leteltével hanem szerződéskötést követő 3-4 hónapon belül a rendelkezésemre bocsátanák a szerződéses összeget.
Egy szabadfelhasználású személyi hitelnél kedvezőbb lenne a fundás,ezért gondoltam erre.
"de az OTP LTP-nél nincs lehetőség erre,csak a fundamentánál"
Egyrészt már az OTP-nél is van lehetőség LTP-s áthidaló hitelt igényelni, de nem biztos, hogy neked az lenne a legjobb.
Kérhetsz normál felújítási hitelt is (ami szintén lakáscélú hitel), amit majd az LTP-vel végtörleszthetsz.
Nem jó döntés felújításra szabadfelhasználású hitelt felvenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!