Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Erste lakáskasszám van. Nem...

Erste lakáskasszám van. Nem szeretnék sok hitelt. Erre vajon kaphatok?

Figyelt kérdés
Egy nyaralót talàltam, ami fA. Családi hàzzá csak megvétel után tudnám minősíttetni, mert ahhoz még fűtés és szigetelés kell. Viszont hogy megvegyem, ahhoz kelk a hitel. Van a nevünkön egy csalàdi hàz. Vajon ha az a jelzàlog úgy adnak?
2015. máj. 17. 08:54
 1/3 anonim ***** válasza:

A családi ház fedezete mellet kaphatsz ingatlanvásárlási hitelt, vagy szabad felhasználású jelzálog hitelt (bankfüggő, hogy melyiket), de az ERSTE lakáskasszádat - mint ahogy az összes többi lakáskassza programot - állami támogatással együtt csak lakáscélra költheted el.

A nyaraló megvásárlása, vagy a felújítása nem felel meg a törvény által előírt lakáscélú felhasználásnak, de pl közeli hozzátartozód lakóingatlanára "felhasználhatod" úgy is a megtakarítást, hogy felújításra kéritek a pénzt és visztek számlákat a felújításról...

A számlák bemutatásával már igazoltnak tekinthető a lakáscél...

2015. máj. 17. 12:18
 2/3 anonim ***** válasza:
A lakástakarékot nem használhatod fel nyaraló vásárlásra.
2015. máj. 17. 17:05
 3/3 A kérdező kommentje:
Igen, én is így gondoltam. Köszi:(
2015. máj. 18. 08:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!