16 éves kor felett, de még 18 alatt, kiveheti a szülő a pénzt a bankszámlámról?
Figyelt kérdés
2016. okt. 14. 17:43
1/12 anonim válasza:
Mivel még fiatalkorú vagy, számlát nyitni is csak szülői engedéllyel tudtál.
Egyelőre jogilag nem tudsz rendelkezni, még a saját pénzed felett sem, pl. ha örökölnél, ahhoz sem jutnál hozzá.
Szavazati jogod sincs, mindez majd 18. éves korod után lesz.
Addig a törvényes gondviselőd dönt helyetted, és ebbe beletartozik az is, hogy a pénzügyeidet kezeli.
2/12 A kérdező kommentje:
Még akkor is ha az én nevemen van a számla?
2016. okt. 14. 21:51
4/12 anonim válasza:
Nem veheti ki, az a te pénzed. Gyámhatósági engedély kell.
5/12 anonim válasza:
nagyon reális. papíron talán, de a valóság meg nem így működik.
vagy a gyerek majd feljelenti az anyját?
akkor mehet intézetbe, 18. születésnapján meg a híd alá.
6/12 A kérdező kommentje:
Akkor most melyik? Már csak azért kérdezem, mert apámmal elég csúnyán összevesztünk, a bankszámlámon meg saját magam által megkeresett félretett pénz van, és azt mondja mindet kiveszi.
2016. okt. 14. 22:15
7/12 anonim válasza:
bankkártya van hozzá?
neki is, vagy csak neked?
ha nem adod oda a kártyát, és neki nincs, akkor személyesen nem adják ki neki.
de ne balhézz, hogy nem adod oda.
mondd meg, hogy nem találod már pár hete, lehet elhagytad, de nem mertél szólni.
8/12 A kérdező kommentje:
Nekem van hozzá bankkártyám, neki nincs. Ha befizetek, akkor az én nevemre írják, tehát a szla és a kártya is a nevemen van. Tehát csak úgy személyesen nem vehet ki semmit?
2016. okt. 14. 22:23
10/12 anonim válasza:
Ha megéri neked, akkor tilsd le a bankkártyád és kérj újat. Lehet jobban jössz ki pénzügyileg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!