Vásároltam egy dohányboltban 5 000 ft ért a múlt héten, és 50 000 ft ot vontak le a bankszámlámról, amit csak most vettem észre. Mit lehet ilyenkor tenni? Kihez lehet fordulni? ( a blokk nincs meg, amit a boltban adtak)
Ez így van, először személyesen bemész, de banko minek hívnál, azt nem tudom.
A bank nem fog neked semmit visszaadni, nem az ő pénze.
Ha a dohányboltos nem segítőkész, akkor sajnos rendőrségi feljelentés, nincs más út.
Azt nem értem egyébként, hogy az összeg levonásához, te is kellesz, vagy pin kódot ütsz, vagy odatartod a kártyát paypass-os fizetésnél, ilyenkor nem nézel rá a kijelzőre?
Nem jártam még így soha, szóval nem lehet azt mondani, hogy emiatt lenne, de eszembe nem jutna úgy fizetni bármit is, hogy nem látom, mit ütött be a pénztáros a gépbe.
Ha ennyire kerek az összeg, leltárnál egy pillanat alatt meg lehet oldani, hogy a 45 ezer forintnyi árut nem leltározza, mintha eladta volna.
És máris van 45 doboz cigije, vagy akármi.
Blokk nélkül meg 1-2 nap alatt eladja, látszik az, amikor valaki siet, kp-val fizet, és nem érdekli a blokk.
Ilyenkor valamit matat az eladó, a vevő már ki is ment, nem kell beütni.
Én nem sz.rakodnék a bankkal, telik az idő.
Gondolom van kamera, de nem őrzik túl hosszú ideig a felvételt.
Ha meg van egy igazolásod a blokkról, azzal mit érsz el?
Igazolja, hogy vásároltál, de mi a bizonyíték, hogy nem 50 ezerért?
Sajnos még ha meg is van a blokk, de nincs kamera, akkor mondhatják, hogy nem emlékeznek, és biztos 50 ezerért vásároltál.
Ugyanis nyilván kint van a tábla, hogy pénztártól való távozás után reklamációt nem fogadnak el.
Ha nincs kamera, akkor ez egy elég drága tanulópénz lesz, mert utólag bárki bemehetne, hogy nem 8 ezerért vásárolt, csak 800-ért vett 8 db gyújtót, és őt átverték.
Ne halogasd, menj be holnap, bármi is áll a rendelkezésedre.
A nyugtán rajta kell legyen mit adott el. (ha neked nincs is meg, a boltnak van sajátja a másolat)
Ha szerencséd van, akkor nem olyan fajta ami csak annyit ír ki, hogy "gyűjtő", hanem termék névvel. pl.: cigi20darabos, nah most ha ilyen beszédes a nyugta, akkor nem fogja tudni rásütni, hogy az 50e Ft volt.
Ha sima "gyűjtő" a szöveg, akkor is be kell tudnia mutatni, hogy melyik terméke volt kereken 50e Ft, nem mondhatja, hogy 20 dozozzal adott el, mert a nyugtán nyilván ott lesz, hogy 1db. PErsze nem mondom, hogy nem oldható meg, hogy a kereskedő megmagyarázza.
Első körben menj vissza és reklamálj. Ha nem segítőkészek, akkor rendőrség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!