Ha nem transzferáltattam át az örökölt üdülési jog részvényeket az OTP-be (stb)? Van közöttetek olyan SZAKEMBER, aki válaszolni tudna a kérdésemre a lent leírtak alapján?
Csak szakember válaszát várom!
Kérlek benneteket kíméljetek meg a negatív megjegyzésektől!
A férjem halála óta, anyagi okok miatt 3 éve nem tudom fizetni az éves fenntartási költségeket.
A Pláninvest Bróker Zrt-nek írtam levelet, és azt mondták transzferáltassam át a részvényeket, és akkor tudom rendezni a jogviszonyomat az üdülőt fenntartó Kft-vel.
El szeretném adni az üdülési jogot, nem pedig megtartani és átvezettetni a részvényeket.
Semmi szükségem nincs rá, mert nagyon messze lakom az adott helytől.
Ha áttranszferáltatom a részvényeket, akkor ráterhelhetik a házra az elmaradt költségeket?
Ez lenne a legfontosabb kérdésem!
Lehet privátban is válaszolni!
Köszönöm!
Ez nagy baj!
Köszi a választ!
Mit tehetek ez ellen? Mert fizetni nem tudok!
Igen, a tőketartozás az amivel most tartozol (tehát nincs benne a végrehajtó költsége, peres költségek, kamatok, stb.).
Amit az oldalon írnak az igaz; csak akkor tudod általában átruházni a dolgot, ha kifizeted a tartozást. Nem tudom, hogy mennyi a tartozásod, de szerintem 1 Ft-ért add el az üdülési jogot, úgy, hogy a vevő vállalja a tartozás kiegyenlítését. Így legalább nem buksz rajta és lesz ki viselje a terheket.
Értem!
Így is sokat bukok vele, mert a 12-14 év alatt nem használtuk ki csak 1x és fizettük a fenntartási költséget.
Amennyiért vettük plusz a kifizetett fenntartási költség, azzal együtt kb. 1,2 millió ft.
De ha megszabadulhatok tőle így, akkor inkább ezt választom.
Sajnos ügyvédre sincs pénzem.
Nagyon köszönöm a szíves tanácsodat!
Hát ez van az üdülési joggal. Kicsit átverés/félrevezetés a neve és a konstrukciója, s én még nem hallottam olyanról, hogy valaki 10-20 év után is azt mondta, hogy jaj de megérte...
Sok sikert.
Sőt! Egyáltalán nem érte meg!
Ez volt a egyik kiskapu a jogban, a rendszerváltás után, amit huncutul/piszkosul kihasználtak, a mások átverésére, megtévesztésére!
Többször is elutasítottuk a vásárlási ajánlatukat.
Mégis szépen rábeszéltek minket, az eü. problémánk miatt. Főleg a gerincbetegség miatt.
Pedig nem úgy hívtak oda bennünket, hogy vásárolni fogunk, hanem repülőutat "nyertünk" Spanyolországba.
Nagy hiba volt az egész!
Köszönöm még egyszer a válaszaidat!
Minden jót kívánok!
Remélem sikerül! (Y)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!